0
AdmiralBet ABA Liga
KK Crvena zvezda

Yago Dos Santos, #99 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade, Joel Bolomboy, #21 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade and Milos Teodosic, #4 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade during the Aba League Season 2023-2024 Final Game 3 match between Partizan and Crvena Zvezda at Belgrade Arena on May 19, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©)

ZVEZDA SRUŠILA TRADICIJU: Partizan nije uspeo da odbrani ni pehar ni domaći teren!

Objavljeno: 19.05.24 u 22:52

Izuzetan poduhvat Crvene zvezde u gostima

Pre nekoliko dana smo pisali o tome da je domaći teren u finalima ABA lige gotovo nešto neosvojivo, ali je Crvena zvezda pokazala da to baš nije tako.

Naime, Zvezda je postala šampion ABA lige tako što je Partizan savladala u trećoj utakmici finala ABA lige, čime je prekinula pravilo koje je važilo godinama.

Da podsetimo, od sezone 2014/15, kada je uveden sistem plej-ofa u ABA ligi, odigrano je 34 finalnih utakmica, pri čemu su domaći timovi ostvarili ubedljivu dominaciju.

U tim utakmicama, domaćin je 30 puta izašao kao pobednik, dok je gostujuća ekipa uspela da prekine dominaciju samo četiri puta. Ovi podaci svedoče o važnosti domaćeg terena u regionalnoj košarci i uticaju koji ima na ishod utakmica.

Posebno fascinantan je odnos večitih rivala, Crvene zvezde i Partizana, gde je domaći tim slavio u prethodnih 21 meču, vezano, ne računajući prve dve utakmice večitih u Evroligi prošle godine i kupove gde domaćina nema.

2
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter