0
Evropske lige
Mančester siti

FOTO: Twitter/@ManCity

VLADAR OSTAJE ISTI: Mančester siti srušio Vest Hem i odbranio titulu prvaka Engleske!

Objavljeno: 19.05.24 u 19:53

Siti ostaje na tronu

Fudbaleri Mančester sitija su krunisali svoju fantastičnu sezonu osvajanjem nove šampionske titule Premijer lige, pobedivši Vest Hem rezultatom 3:1!

„Građani“ su pre ovog susreta imali dva boda više od Arsenala, te im je pobeda bila ključna kako bi definitivno obezbedili titulu.

Na terenu Etihad stadiona, izabranici Pepa Gvardiole su demonstrirali svoju superiornost, a glavni akter bio je Fil Foden, nedavno proglašen za najboljeg igrača lige ove sezone. Foden je postigao dva gola, prvo u drugom, a potom i u 18. minutu, dok je Rodri postigao treći gol u 51. minutu. Gosti su samo uspeli da smanje rezultat u 42. minutu golom Mohameda Kudusa.

Arsenal je takođe slavio u svom meču protiv Evertona sa 2:1, ali nije uspeo da nadoknadi bodovni zaostatak za Sitijem.

Ovo je deseta titula prvaka Engleske za Mančester siti, ujedno i četvrta vezana, nakon osvajanja u sezonama 2020/21, 2021/22. i 2022/23.

U pogledu evropskih takmičenja, pored Mančester sitija i Arsenala, u Ligu šampiona će se plasirati i Liverpul i Aston Vila, dok će u Ligu Evrope ići Totenhem. Čelsi će imati priliku da se bori za plasman u Ligu konferencija.

U Čempionšip se spuštaju Luton, Barnli i Šefild junajted, dok su u elitu ušli Lester i Ipsvič. Navijači Sitija širom sveta slave još jedan impresivan uspeh svog voljenog kluba.

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter