0
AdmiralBet ABA Liga

Aleksa Avramovic, #4 of Partizan Mozzart Bet Belgrade in action against Stefan Lazarevic, #2 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade during the Aba League Season 2023-2024 Final Game 2 match between Crvena Zvezda and Partizan at Aleksandar Nikolic hall on May 15, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©)

NAPETOST RASTE: Crveno-beli maštaju o pobedi na strani, crno-beli bi da produže seriju!

Objavljeno: 19.05.24 u 09:53

Uzbuđenje dostiže vrhunac!

Ekipa Janisa Sferopulosa je uspela da odbrani domaći teren, dopunila se samopouzdanjem, ali sada ide tamo gde je retko pobeđivala poslednjih sezona – u crno-belo grotlo.

Iza Zvezde je veliki niz pobeda nad Partizanom, čak pet vezanih trijumfa imaju crveno-beli protiv večitog rivala, od toga su četiri bile na domaćem terenu i jedna u Kupu.

Retka pobeda Zvezde u gostima nad Partizanom bila je ona evroligaška početkom sezone 2022/2023, trojkom Nemanje Nedovića u poslednjoj sekundi. Uz Zvezdu je i tradicija, jer se nije desilo da jedan tim preokrene finalnu seriju posle 0:2 i osvoji titulu.

Tim sa Malog Kalemegdana ima priliku da „pometla“ najvećeg rivala i proslavi novi ABA trofej pred njegovim navijačima, što priželjkuju svi u crveno-belom taboru.

Ali i te kako će se pitati Partizan.

Željko Obradović je svestan težine zadatka, svesni su i igrači odgovornosti i jasno je da će crno-beli učiniti sve da produže seriju i vrate je u „Pionir“.

Poprilično je jasno zbog čega smo izgubili prethodne dve utakmice, nije velika filozofija, mislim da je svima jasno. Potrebno je da se pripremimo, uz maksimalno poštovanje prema protivniku i da prođe sve u fer i sportskoj atmosferi. Da se priča isključivo o košarci. Pozivam ovom prilikom navijače da nas podrže i bodre kao što su to radili cele godine, i opet ponavljam, da sve bude u fer i sportskoj atmosferi –  poručio je najtrofejniji evropski trener. Njegov kolega na drugoj stani, Sferopulos, veruje da se pozitivan ishod može ostvariti samo uz striktno poštovanje plana igre.

Očekuje nas teška i zahtevna utakmica. Igra se u Beogradskoj Areni, to je teren koji na je dobro poznat i već smo odigrali dve utakmice nominalno kao gosti na početku sezone. Nema tajni, moramo da odigramo jako čvrsto uz puno koncentracije i da se pridržavamo plana i sprovedemo ga na terenu – kaže grčki strateg.

Sve je spremno za treću epizodu najuzbudljivije košarkaške serije na ovim prostorima.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter