0
Ostali sportovi
ŽRK Crvena zvezda

FOTO: ŽRK Crvena zvezda

ZVEZDA ISPISALA ISTORIJU: Prva titula šampiona države za crveno-bele rukometašice! (FOTO+VIDEO)

Objavljeno: 18.05.24 u 23:55

Zvezda je napravila ogroman uspeh

Rukometašice Crvene zvezde postigle su izuzetan uspeh osvajanjem svoje prve titule šampiona države! Crveno-bele su u revanšu finala plej-ofa SRLS bile bolje od Železničara u Inđiji, pobedivši rezultatom 36:32 (19:15), čime su slavile u finalnoj seriji sa 2:0 u pobedama.

Crveno-bele su odlično počele meč, povevši sa 6:2, a zatim i 8:3. Domaće igračice su uspjele da se vrate u igru sa pet golova u nizu, izjednačivši rezultat. Mančić, Simić i Veličković postigle su tri gola u nizu, donoseći Zvezdi novo opipljivo vođstvo (16:13). U završnici prvog poluvremena, Stamenić je postigla gol sa sedam metara, pa su crveno-bele na poluvremenu imale vođstvo od 19:15.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели SUPER RUKOMETNA LIGA (@superrukometnaliga.rs)

Na početku drugog dela igre, Železničar je prišao na samo gol zaostatka (20:21), ali su Veličković i Simić imale spreman odgovor, povećavši Zvezdinu prednost na plus tri. Crveno-bele su održavale prednost, a Ristić je iz kontre postigla gol za 29:25.

Izabranice Saše Boškovića su ljubomorno čuvale stečenu prednost. Kako je vreme odmicalo, pehar namenjen šampionu bio je sve bliže. Zvezdine rukometašice su bile pribrane u završnici, nisu dozvolile rivalu da zapreti, i na kraju su slavile veliku pobedu.

Ova sezona će ostati zauvek upamćena jer su crveno-bele nedavno osvojile i Kup Srbije, što je bio njihov prvi pehar u istoriji.

4
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter