0
Domaći fudbal
FK Železničar Pančevo

PANCEVO, SERBIA - NOVEMBER 11: Lazar Romanic of Zeleznicar celebrates a goal during the Serbian Super liga round 15 match between FK Zeleznicar Pancevo and Crvena zvezda at SC Mladost in Pancevo, Serbia on November 11. (Photo by Andrija Sokovic/Starsport)

ŽELEZNIČAR NA PRAGU BARAŽA: Pančevci velikom pobedom nad Novi Pazarom pobegli iz zone ispadanja!

Objavljeno: 18.05.24 u 18:33

Železničar je blizu doigravanja, dok je gubitnik dana Voždovac

U terminu od 16 časova danas su odigrane tri utakmice šestog kola plej-auta Superlige Srbije.

Najveći gubitnik dana bio je Voždovac, koji je izgubio od IMT-a sa Novog Beograda rezultatom 2:1. „Zmajevi“ su poveli u 16. minutu pogotkom Džuniora Fleminga, ali je IMT samo tri minuta kasnije izjednačio preko Irfana Zulfića, koji je glavom zahvatio loptu i matirao Gudžulića. Totalni preokret usledio je početkom drugog poluvremena kada je Miloš Luković realizovao penal u 51. minutu nakon što je Savić igrao rukom u šesnaestercu.

Voždovac je nakon današnjeg meča pretposlednji tim na tabeli Superlige Srbije sa 35 bodova, tri manje od pančevačkog Železničara. Da bi opstao, Voždovcu je u poslednjem kolu pored trijumfa nad Radnikom potrebna i pobeda Javora nad Železničarom.

Identičnim rezultatom, ali kao gost, Javor je u Nišu slavio protiv Radničkog. Nišlije su povele u 68. minutu pogotkom Stefana Vukića, ali je Javor u razmaku od samo četiri minuta stigao do preokreta. Radivoj Bosić je u 72. minutu dobro odreagovao na odbijenu loptu, a Milan Obradović je u 76. minutu savladao Stevanovića za konačnih 2:1.

Radnički je ostao na 41 osvojenom bodu i nalazi se na 11. poziciji, ali još uvek nije siguran od baraža za opstanak, dok je Javor današnjom pobedom sa 39 bodova izbegao direktno ispadanje iz elite.

U Pančevu, Železničar je bio bolji od Novog Pazara sa 3:1. Vojislav Stanković je doveo domaćina u vođstvo u trećem minutu, ali je Mihajlo Petković izjednačio pred kraj prvog poluvremena. Petković je zaradio isključenje u 72. minutu, a deset minuta kasnije Železničar je ponovo poveo golom Lazara Romanića sa penala. Konačan rezultat postavio je Aleksandar Kahvić u trećem minutu nadoknade vremena.

Novi Pazar je odigrao utakmicu bez takmičarskog značaja, dok je Železničar iz Pančeva izašao iz zone ispadanja i nalazi se u baraž zoni sa 38 bodova, tri više od Voždovca.

Standings provided by Sofascore
0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter