0
EURO 2024
Marko Grujić

PODGORICA, MONTENEGRO - MARCH 27: Marko Grujic of Serbia in action during the UEFA EURO 2024 qualifying round group B match between Montenegro and Serbia at Podgorica City Stadium on March 27, 2023 in Podgorica, Montenegro. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

PATRIOTIZAM MARKA GRUJIĆA: Evo šta je rekao srpski fudbaler nakon što ga Piksi nije stavio na spisak za EURO!

Objavljeno: 18.05.24 u 19:12

Grujić je svestan zbog čega nije pozvan

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković, danas je saopštio širi spisak igrača za predstojeće Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, na kojem su se našla neka iznenađenja, ali i nekoliko značajnih izostanaka, među kojima je i Marko Grujić (28), fudbaler Porta.

Vezista Porta ove sezone je upisao 19 nastupa u svim takmičenjima, ukupno tek nešto više od 700 minuta. U izjavi za Mozzart sport, Grujić je istakao da nije iznenađen što nije dobio poziv selektora Stojkovića, jer smatra da ga nije zaslužio.

Realno, ne igram u klubu i ne treba da se zovu oni koji ne igraju redovno. Prosto je i jednostavno: reprezentacija je mesto gde igraju najbolji u tom trenutku. Biće daljih akcija, jedva čekam da se vratim spremniji i motivisaniji – rekao je Grujić.

Nekadašnji vezista Crvene zvezde upisao je 24 nastupa za nacionalni tim Srbije, a bio je deo tima i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Interesantno je da je Grujić bio jedini srpski reprezentativac u nokaut fazi Lige šampiona, gde je zabeležio tri nastupa, uključujući i pola sata igre u revanšu osmine finala protiv Arsenala.

Grujićev stav da nije uvređen niti iznenađen izostankom sa spiska, već motivisan da se vrati u nacionalni tim, predstavlja pravi primer patriotizma i sportske etike.

130
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter