0
Fudbal

Nenad Bjekovic (L) and Giovanni Gianni Vincenzo Infantino President of FIFA during Fifa World Cup 2022, Group stage G, football match between Cameroon and Serbia. Photo by Predrag Milosavljevic/Starsport.rs

VAR REVOLUCIJA, SUDIJE POSTAJU PROŠLOST: Sjajne vesti za sve ljubitelje fudbala!

Objavljeno: 17.05.24 u 12:22

Odlične vesti.

Predsednik FIFA Đani Infantino je najavio poboljšanje VAR tehnologije, koja bi trebala dodatno da smanji ljudski faktor koji je iz godine u godinu sve lošiji.

“Razvićemo i poboljšati VAR. Tu tehnologiju koristi 65 nacionalnih saveza, ali sad ćemo ga unaprediti. Stvorili smo bazičniju tehnologiju sa manje kamera i bez sudija koji odlučuju, tako da će to biti svima dostupno i lakše za implementaciju. Taj sastav se već testira“.

Ovo su odlične vesti, pošto definitivno da i pored sve moguće pomoći tehnologije, sudije i dalje redovno donose katastrofalne odluke, pa je najbolje da arbitre u fudbalu čeka sudbina onih u tenisu, a to je da postaju deo prošlosti.

0
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter