0
Košarka
Željko Obradović, Janis Sferopulos

head coach Zeljko Obradovic head coach Ioannis Sfairopoulos Regular season round 19 Euroleague basketball match between Crvena Zvezda and Partizan in Belgrade, Serbia on Jan. 4, 2024. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

„ONI SU VELIKI KLUB…“: Sferopulos opisao Čovića, pa otkrio da li bi trenirao Partizan!

Objavljeno: 17.05.24 u 21:25

Otvorio je dušu grčki stručnjak

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos gostovao je na portalu „Basketnjuz“ gde je govorio o raznim temama neposredno pred utakmicu broj tri finala ABA lige.

Jedno od najzanimljivih pitanja, a i odgovora, odnosilo se na predsednika Crvene zvezde, Nebojšu Čovića, kojeg je Grk opisao u tri reči.

Radoholičar, iskustvo i Crvena zvezda – rekao je Janis.

Potom je uporedio Nebojšu sa predsednicima Olimpijakosa, braćom Angelopulos, gde je godinama bio trener.

Slično je. Poznaju košarku. Kada god imamo sastanke da diskutujemo o timu, uvek pomognu, orijentisani su na uspeh i razmišljaju u korist tima. Razmenjujemo ideje, ponekad objasnim neke stvari, ali i jedni i drugi su veoma profesionalni – dodaje Sferopulos.

Upitan je i da li bi prešao u Partizan u nekom trenutku svoje karijere.

Vidite, odgovor je – ne, direktno. Sve vreme sam bio u velikim klubovima i kada osetiš to okruženje, teško je da se zamisliš na drugoj strani. Mnogo poštujem Partizan. Oni su veliki klub, mnogo uspeha su ostvarili tokom godina, stvarali su igrače koji su igrali na vrhunskom nivou. Ali ako sam u Zvezdi, ne mogu u Partizan. Posle Olimpijakosa, nisam mogao u PAO. Posle PAOK-a, nisam mogao u Aris. Bio sam u Makabiju, tako da ne mogu u Hapoel Tel Aviv ili Hapoel Jerusalim – istakao je Janis Sferopulos.

5
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter