0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

IZ VOJVODINE JASNI UOČI FINALA KUPA: ‘Možemo da se nosimo sa svima!’

Objavljeno: 17.05.24 u 19:02

Velika prilika da na sjajan način završe ovu sezonu.

Trener Vojvodine Božidar Bandović i kapiten Dejan Zukuć poručili su danas da bi trofej u Kupu Srbije bio najlepši mogući kraj sezone 2023/24.

Fudbaleri „stare dame“ u utorak igraju veliko finale protiv aktuelnog šampiona Mocart Bet Super lige i Kupa Srbije – Crvene zvezde, a u timu vlada veliki optimizam i želja da se dođe do trećeg pehara u ovom takmičenju.

Trener Bandović je svestan težine utakmice, ali ne želi da ona stvori ogroman pritisak pred ovaj meč.

Kao prvo, želim da čestitam svojim igračima na plasmanu u finale i što su stigli dovde u zgusnutom i teškom rasporedu. Svesni smo da možemo da uđemo u istoriju, i to je neka vrsta pritiska, ali poruka mojim igračima je da moramo da budemo fokusirani na ono što treba da radimo na terenu. Oni znaju da verujem u njih i njihove odluke i tu sam da ih podržim u svim greškama koje naprave, jer njih će da bude, ali mi moramo da budemo koncetrisani na ono što radimo. Ako budemo disciplinovani i strpljivi, imaćemo šanse da osvojimo trofej što je veoma značajno. Naš rival je takođe veliki klub, koji je osvojio toliko titula i duplih kruna i samim tim jeste favorit, ali mi ćemo se spremiti ova dva, tri dana i daćemo sve od sebe, kao i do sada. Imaćemo podršku navijača što je veoma važno. Igrači su svi zdravi. Mateus je pred utakmicu osetio bol, zato nije igrao u Kragujevcu, ali posle toga je trenirao i možemo da računamo. Sada moramo da se oporavimo najbolje što možemo, da bismo bili sveži i spremni da istrčimo još jednu dobru utakmicu – rekao je Bandović.

during the Mozzart Super Liga 2023/2024 Play Off match between Vojvodina and Crvena Zvezdaat stadium Karadjordje on April 28, 2024 in Novi Sad, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Dejan Zukić je saglasan, ali dodaje da je ova ekipa Vojvodine pokazala da može da se nosi sa svima i da bi pobeda u finalu bila istorijska, jer donosi jesen u Evropi.

Slažem se sa šefom stručnog štaba. Očekuje nas veliko finale. Ja sam u prvom timu već šest godina i imao sam tu čast da podignem trofej u Kupu Srbije. Zgusnut raspored je za nama, ali sve smo to izneli, što se tiče trke i samopouzdanja i porodičnog duha, sve smo podigli na maksimum u ovom drugom delu sezone. Mislim da za sve igrače, trenera, navijače i ljude u klubu, trofej u Kupu bio šlag na tortu. Verujem da mi to možemo i dokazali smo u svim ovim utakmicama, kao i protiv Crvene zvezde na „Karađorđu“, da možemo da se nosimo sa svima. Savršen kraj sezone bio bi trofej koji bi nam doneo i direktan plasman u grupnu fazu Ligu konferencija – istakao je Dejan Zukić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter