0
Košarka
Milan Gurović

Nebojsa Covic i Milan Gurovic Crvena Zvezda - Khimki Himki Euroleague, Evroliga 31.10.2019. Oktobar 31. Beograd, Srbija (credit image & photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT)

GUROVIĆ NA UDARU SAVEZA: Legenda srpske košarke suspendovana nakon tuče!

Objavljeno: 17.05.24 u 18:42

Gurović je direktno učestvovao u sukobu na parketu

Košarkaška zajednica je uznemirena nakon incidenta na finalnom turniru juniorske Kvalitetne lige, gde je došlo do fizičkog sukoba između igrača Reala i Vizure. U odgovoru na ovaj događaj, Košarkaški savez Beograda (KSB) brzo je reagovao, uvodeći privremene suspenzije za Milana Gurovića, vlasnika kluba Real, i nekoliko igrača oba tima.

Komesar Kvalitetne juniorske lige, Marko Strika, potvrdio je za „Sport Klub“ da su ove privremene suspenzije donete dok se ne dobije zvanično mišljenje nadležnih organa.

Čekamo zvanično mišljenje nadležnih organa pre donošenja konkretne odluke. Privremeno su suspendovani Milan Gurović i nekolicina igrača Reala i Vizure. Tek nakon što primimo izveštaje sa turnira i od organa KSS, donosimo konačne odluke o odgovornosti u ovom incidentu – istakao je Strika.

Pored suspenzija, Realu je oduzeto domaćinstvo završnog turnira, dodatno otežavajući situaciju za klub. Turnir će se nastaviti u „Maloj Areni“ u Novom Beogradu, ali bez prisustva publike. Utakmice su zakazane za danas od 17.00 i 19.30 časova, dok će se u nedelju odigrati od 12.00 i 14.30 časova.

Strika je potvrdio da suspendovani Milan Gurović i igrači neće moći prisustvovati nastavku turnira u „Maloj Areni“.

Ovaj incident bacio je senku na mlade talente i buduće zvezde košarke, a košarkaška javnost nestrpljivo očekuje završetak istrage i konačne odluke nadležnih organa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter