0
Fudbal

FOTO: FSS

PIKSI PRELOMIO: Selektor reprezentacije Srbije upisao ovog igrača na širi spisak za EURO, sada je sve na njemu!

Objavljeno: 16.05.24 u 09:17

Da li mu treba dati šansu?

Fudbalski savez Srbije je uputio UEFA-i prošireni spisak igrača na koje računa za predstojeće Evropsko prvenstvo, a na tom spisku se nalazi i ime Mileta Svilara. Prema informacijama Mozzartsporta, selektor Dragan Stojković i dalje vidi golmana Rome kao potencijalnog golmana reprezentacije.

Ovaj potez FSS-a dolazi nakon što je prethodno saopšteno da Svilar nije zainteresovan da brani boje Srbije. Inicijalna informacija o Svilarovoj odluci stigla je preko direktora rimskog kluba, imajući u vidu da je mladi golman, rođen u Antverpenu, izrazio želju da igra za Belgiju.

Međutim, zbog činjenice da je već odigrao zvaničan meč za Srbiju (protiv Katara u prijateljskoj utakmici), kada je već bio u seniorskom timu, promena reprezentativnog državljanstva za njega nije bila moguća. Dakle, Srbija ostaje jedina opcija za Svilara u nacionalnom timu.

Iako je prvobitno izrazio želju da brani za Belgiju, Svilaru se ta mogućnost nije ostvarila, i dok je nastupao za Romu, ali selektor Stojković očigledno ne želi da odustane od njega i okreće mu leđa. Ipak, Stojković daje prednost drugim golmanima poput Milinkovića-Savića iz Torina, Petrovića iz Čelsija i Rajkovića iz Majorke.

 

13
6
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter