2
AdmiralBet ABA Liga
KK Crvena zvezda

from left Mike Tobey, #18 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade, Dalibor Ilic, #22 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade, Milos Teodosic, #4 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade, Stefan Lazarevic, #2 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade, Nikola Topic, #44 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade, Luka Mitrovic, #9 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade, Rokas Giedraitis, #31 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade, Yago Dos Santos, #99 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade, Dejan Davidovac, #7 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade, Branko Lazic, #10 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade, Freddie Gillespie, #33 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade, Nemanja Nedovic, #26 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade, Joel Bolomboy, #21 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade, Javonte Smart, #01 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade and Adam Hanga, #5 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade during the 2023/2024 Turkish Airlines EuroLeague match between Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade v Olympiacos Piraeus at Stark Arena on April 04, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

(OCENE) ŠTA SU RADILA ZVEZDINA POJAČANJE OVE SEZONE? Ko je podbacio, a ko odigrao iznad svih očekivanja!?

Objavljeno: 16.05.24 u 18:03

Dosta grešaka u izboru pojačanja.

Iako je ostalo još vremena do kraja sezone, prošlo je sasvim dovoljno da možemo komentarisati učinak Zvezdinih pojačanja.

Ocena pored imena svakog od igrača se odnosi na to šta su oni doprineli u odnosu na očekivanja.

Jago dos Santos – 10/10 – Došao je na izuzetno ‘mala vrata’ ove sezone i bio je neko u koga navijači Zvezde nisu imali previše poverenja. Katastrofalnom selekcijom Nejpira, te činjenicom da Teodosić zbog godina ne može da iznese celu sezonu sa punom minutažom, Jago je dobio šansu i apsolutno je iskoristio. Prava energetska bomba za tim trenera Sferopulosa, bez koga trenutno ne može da se zamisli igra ‘crveno-belih’. Zaslužio je čistu desetku, jer je premašio apsolutno sva očekivanja.

Šabaz Nejpir – 1/10 – Došao je sa epitetom jednog od najboljih skorera Evrope na svjoj poziciji, a sve što je priredio navijačima bila je potpuna nezainteresovanost. Čak i u momentima kada su Lazić, Nedović i ostali preuzimali krivicu na sebe i tako pokušavali da ga rasterete, on nije umeo ili nije želeo da se vrati. Bez sumnje najveći promašaj Zvezde u poslednjih nekoliko sezona, uzimajući u obzir kakvu je ulogu trebao da ima.

Miloš Teodosić – 9/10 – U poznim godinama svoje karijere trebao je da ima dosta manju ulogu i minutažu, ali je zbog svega gore navedenog sav teret pao na njegova pleća. Uspeo je Teo da izgura i ovu sezonu veoma dobro, te dokaže još jednom da su godine samo broj. Treba napomenuti i da je odbrana ove sezone bila na jednom nivou koji dugo kod njega nismo videli. Zvezdin motor i pokretač.

Džavonte Smart – 4/10 – Došao je u vrlo nezahvalnom momentu.. Pobede su bile pod moranjem, a on je bio jedini zdrav bek u rosteru Crvene zvezde. Iako je pružio po koju dobru partiju, stiče se utisak da još uvek ne može tim previše da se osloni na njega. Privikavanje na Evropu kao da još uvek traje, pa će biti zanimljivo videti gde će nastaviti karijeru nakon Zvezde, jer je odlazak sa Malog Kalemegdana izvestan.

Yago Dos Santos, #99 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade celebrates with Rokas Giedraitis, #31 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade and Nemanja Nedovic, #26 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade during the Aba League Season 2022-2023 match between Crvena Zvezda and Partizan at Aleksandar Nikolic hall on January 28, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Rokas Gidraitis – 7/10 – Čini se da su njegove partije ove sezone ‘žrtva’ loše selekcije Crvene zvezde. On je u jednom periodu bio jedini igrač koji je mogao da pogodi nešto spolja, kada je Zvezda u pitanju. Prisetimo se da je vezao preko mesec dana sa 30+ minuta po meču i treba biti realan i reći da on prosto tako nije mogao zauvek. Uvek defanzivno korektan i konkretan, dok napad varira u zavisnosti od trenutne forme. Biće jako zanimljivo videti da li će ga Zvezda zadržati za narednu sezonu.

Dejan Davidovac – 5/10 – Iako je ‘penalima’ u prvom meču finala ponovo kupio navijače, treba biti realan i reći da to nije onaj ‘DeDa’ kog su oni priželjkivali letos. Umor od Mundobasketa kao da ga je omeo u nameri da na vreme uđe u formu i pokaže zašto su ga vratili u ‘crveno-beli’ dres. Nije ga služio šut većim delom sezone, dok je i unutrašnja igra bila dosta tanka, ali je defanzivne zadatke obavljao dosta korektno.

KK Crvena zvezda
Luka Mitrovic Dejan Davidovac Branko Lazic Regular season round 15 Euroleague basketball match between Crvena Zvezda (Red Star) and Real Madrid in Belgrade, Serbia on Dec. 19, 2023.
photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Trej Tompkins – bez ocene – Prosto premalo je igrao da bi dobio neku realnu ocenu. Videćemo do kraja plej-ofa i potom Košarkaške lige Srbije.

Fredi Gilespi – 3/10 – Verovatno da niko od navijača ni dan danas ne može da shvati ko i zašto je odlučio da dovede Gilespija u Zvezdu. On je od dolaska u Beograd odigrao tačno dve dobre utakmice i to je sve. On prosto ne može da se snađe i privikne na Evropsku košarku i njena pravila. Krut, sa lošim defanzivnim odlukama.. Čak ni svoje sjajne fizičke predispozicije ne koristi onako kako bi trebao i mogao.

Džoel Bolomboj – 10/10 – Doveden je da bude izmena Tobiju i da se bori za minute sa Simonovićem. Pošto su Tobi i Simonović pokazali da trenutno nisu dovoljno kvalitetni da brane boje Crvene zvezde, Bolomboj je uspeo da se izbori za veću minutažu i pokaže koliko može. Jedan je od konstantnijih igrača Zvezde na obe strane parketa i nesumnjivo da igra ‘crveno-belih’ ne može da se zamisli bez njega. On i Mitrović su ove sezone se dopunjavali na poziciji ‘petice’. Velika stvar za Zvezdu jeste činjenica da je produžio ugovor sa klubom i da ostaje na Malom Kalemegdanu.

KK Crvena zvezda - KK Partizan
Joel Bolomboy, #21 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade in action against Kevin Punter, #7 of Partizan Mozzart Bet Belgrade and Frank Kaminsky, #44 of Partizan Mozzart Bet Belgrade during the Aba League Season 2023-2024 Final Game 1 match between Crvena Zvezda and Partizan at Aleksandar Nikolic hall on May 13, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©)

Majk Tobi – 3/10 – Kao nekadašnji šampion Evrope i košarkaš Barselone, Tobi je morao mnogo više. Menako, neodlučno i plašljivo, tako bi se opisale njegove igre ove sezone u Zvezdi. Došao je da bude starter, ali je ove sezonu dočekao van rotacije. Rastanak na kraju sezone će prijati kako njemu, tako i klubu, jer ovakav Tobi samo šteti svima. Potpuno je razočarao.

31
0

2 Komentara

  1. Sve stoji samo mislim da je Gidraitis mogao mnogo vise da nije obavljao prljave posalove u timu po meni najbolji suter ekipe. Treba ga obavezno ostaviti

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter