0
Košarka
Luka Dončić

FOTO: Twitter/@dallasmavs

MAVERIKSI NAPRAVILI BREJK: Sjajni Dončić tripl-dablom vodio Dalas do pobede u Oklahomi! (VIDEO)

Objavljeno: 16.05.24 u 08:22

Mavsi blizu finala konferencije 

Dalas Maveriksi ostvarili su važnu pobedu predvođeni impresivnom igrom Luke Dončića koji je zabeležio tripl-dabl. Dončić je briljirao na terenu sa 31 poenom, ostvarivši efikasnost šuta od 12/22, uključujući pet trojki iz 11 pokušaja. Pored toga, upisao je 11 asistencija i deset skokova, demonstrirajući svoju svestranost i uticaj na igru.

Osim izvanredne ofanzivne igre, Dončić je pokazao i svoje defanzivne sposobnosti, ključno blokirajući Šeja Gildžesa Aleksandra samo 55 sekundi pre kraja meča, čime je dodatno ojačao poziciju svoje ekipe.

Derik Džons je bio ključna podrška sa 19 poena, dok su Kajri Irving i Pi Džej Vošington takođe doprineli pobedi sa 12, odnosno deset poena i deset skokova.

Iako je Šej Gildžes Aleksander bio najefikasniji u redovima Oklahome sa 30 poena, košarkaši Dalasa su uspeli da izgrade prednost već u drugoj četvrtini, stičući čak 15 poena viška. Na poluvremenu su držali rezultat 54:44, a u poslednjoj deonici su dodatno povećali vođstvo na plus 18, čime su efikasno sprečili Oklahomu da se približi.

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter