0
Ostali sportovi
Nikola Jokić

FOTO: Printscreen/X

KO JE NAJPLAĆENIJI SPORTISTA SVETA: Ronaldo neprikosnoven, Jokić na prilično niskom mestu, a Novak…

Objavljeno: 16.05.24 u 16:32

Novaka nema u 50 najplaćenijih

Izašla je najnovija Forbsova lista 50 najbolje plaćenih sportista, među kojima se našao i jedan Srbin – Nikola Jokić.

Listu predvodi fudbaler Kristijano Ronaldo, sa 260 miliona dolara godišnje od Al-Nasra. Portugalac je četvrti put u karijeri lider na listi najplaćenijih sportista sveta, ovog puta najubedljivije zahvaljujući izdašnim Saudijcima.

Zanimljivo, trostruki MVP najjače lieg sveta, srpski centar Nikola Jokić tek je 32. na ovoj listi. On je zaradio 56.1 milion dolara, od čega je većina te sume od ugovora sa Denverom (48.1), dok je ostatak od sponzorstva.

Što se Novaka Đokovića tiče on se ne nalazi na ovoj listi, što je i očekivano jer je srpski as limitirao broj učešća na turnirima, a na onima koje je igrao nije imao stoprocentan pobednički učinak.

Drugi na listi je golfer Džon Ram (218 miliona), treći Lionel Mesi (135 miliona), četvrti Lebron Džejms (128.2 miliona).

Na petom mestu je lider Milvoki Baksa Janis Adetokumbo koji je inkasirao 111 miliona dolara u poslednjih 12 meseci, od čega je 46 miliona od ugovora sa Baksima, a ostatak od sponzora.

U prvih deset igrača koji su najviše zaradili u poslednjih 12 meseci su Kilijan Mbape (110 miliona), Nejmar (108 miliona), Karim Benzema (106 miliona).

0
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter