3
AdmiralBet ABA Liga
KK Crvena zvezda - KK Partizan

Joel Bolomboy, #21 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade in action against Kevin Punter, #7 of Partizan Mozzart Bet Belgrade and Frank Kaminsky, #44 of Partizan Mozzart Bet Belgrade during the Aba League Season 2023-2024 Final Game 1 match between Crvena Zvezda and Partizan at Aleksandar Nikolic hall on May 13, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©)

OVO MOŽE DA ODLUČI ŠAMPIONA: Evo gde će se voditi najveća bitka u drugom meču Crvene zvezde i Partizana!

Objavljeno: 14.05.24 u 22:55

Zvezda je upravo zahvaljujući ovome uspela da slomi crno-bele u prvom meču

Crvena zvezda trijumfovala je nad Partizanom u dramatičnom prvom meču finalne serije ABA lige rezultatom 85:82, braneći prednost domaćeg terena u „Pioniru“. Utakmica, iako je donela relativno visok broj poena, bila je obeležena napetošću i taktičkim nadmudrivanjem obe ekipe.

Partizan je dominirao u prvom poluvremenu, koristeći visinu svojih igrača i izvlačeći prednost iz niskog posta preko Pi-Džej Doužera. Međutim, Crvena zvezda se nije predavala i uspela je da smanji zaostatak do poluvremena.

Taktički rat između trenera Sferopulosa i Obradovića došao je do izražaja, ali je prvu bitku dobio grčki strateg Crvene zvezde.

Zvezda je uspešno neutralisala Partizanovu unutrašnju liniju, koja je bila ključni faktor u prethodnim duelima. Odluka trenera Sferopulosa da se osloni na Luke Mitrovića pokazala se kao pun pogodak, budući da je Mitrović odigrao ključnu ulogu u napadu i odbrani.

Sa druge strane, Partizanovi centri, posebno Frenk Kaminski, nisu bili na očekivanom nivou. Kaminski, koji je inače bio ključni igrač protiv Crvene zvezde tokom sezone, nije uspeo da se istakne u ovom susretu.

Iako je Partizan imao podršku raspoloženog Džejmsa Nanelija, nedostajala je podrška iz bekovske linije. Sa druge strane, spoljna linija Crvene zvezde, predvođena Jagom, Lazićem, Davidovcem i Teodosićem, bila je ključni faktor u pobedi.

Očekuje se da će drugi meč finalne serije biti još napetiji, a Partizanu će biti potrebna bolja bekovska podrška kako bi izjednačio rezultat u „Pioniru“.

9
7

3 Komentara

  1. Jednoj ekipi 42 slobodna bacanja. To može da odluči šampiona, a ne vaše balegarske zamene teza i prećutkivanje suštine.

    1
    1
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter