6
AdmiralBet ABA Liga
Grobari

grobari navijaci fans supporters flags zastave during the Aba League Season 2022-2023 Play Off Final Game 5 between Partizan and Crvena Zvezda at Stark Arena on June 22, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

GROBARI GORE OD BESA: Navijači Partizana tvrde da je njihov tim brutalno pokraden protiv Zvezde! (VIDEO)

Objavljeno: 14.05.24 u 18:11

Grobari su izdvojili sporne situacije

Napeta atmosfera na terenu i kontroverzne sudijske odluke obeležile su prvi meč finalne serije ABA lige između Crvene zvezde i Partizana, gde su crveno-beli poveli rezultatom 85:82.

Pred meč, već je bilo mnogo polemike u vezi sa suđenjem i pritiscima, a ta tema nije jenjavala ni nakon završetka utakmice.

Navijači Partizana nisu krili nezadovoljstvo arbitražom, posebno ističući broj dosuđenih prekršaja i slobodnih bacanja u korist Crvene zvezde. Statistika je pokazala da je bilo 22 prekršaja u korist Partizana, naspram 31 u korist Crvene zvezde, dok je razlika u broju slobodnih bacanja bila još izraženija – 42 prema 25 u korist crveno-belih.

Posebno su bili razočarani odlukama koje su išle u korist oba tima, ističući kako su pojedini sudije češće svirale u korist Crvene zvezde. Analiza je pokazala da su Milivoje Jovićić i Luka Kardum češće dosuđivali u korist crveno-belih, dok je Saša Pukl svirao u njihovu korist 11 puta.

Što se tiče odluka u korist Partizana, Jovićić je presudio 9 puta, Pukl 6, dok je Kardum bio najmanje aktiviran sa samo 3 dosuđene odluke.

Ovakve kontroverze samo su dodatno zaoštrile rivalitet između navijača dva beogradska kluba, dok se Partizan sada sprema za revanš u nadi da će izjednačiti rezultat i vratiti se u trku za titulu.

22
31

6 Komentara

  1. Ni srama ni obraza od ovih limara. Od svega prikazanog,mozda ima 2-3 greske,koliko su bile i u njihovu korist.Oni su pokrali Buducnost u polufinale a da ne pricamo za proslogodisnje finale i koliko su sudije krale u njihovu korist.Bune se za faulove i penale a igraju ragbi dok se ne secaju da je samo Lesor u proslosezonskom finalu,na jednoj utakmici izveo preko 20 slobodnih bacanja.Bio je zasticen ko beli medved,nisu smeli ni da ga pogledaju a da ne dobiju faul dok je on tukao sve redom bez sankcionisanja od strane sudija.

    2
    0
    Odgovori
  2. Mene bi bio blam da sam medij, neki novinar, a da plasiram ovako neke situacije koje vredjaju inteligenciju. Slicno kao i ono u fudbalu… nije bio penal nad Bukarijem.
    Ali ok… vama je do zute stampe, da se cita i komentarise. To vise nema veze sa novinarstvom.

    5
    1
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter