0
Evropske lige
Totenhem - Mančester siti

FOTO: Twitter/@SpursOfficial

DA KOMŠIJI CRKNE KRAVA: Navijači Totenhema slave poraz svog tima od Sitija i to zbog Arsenala!

Objavljeno: 14.05.24 u 23:12

Totenhem nije uspeo ni bod da uzme protiv Sitija

Mančester siti je korak bliže osvajanju nove titule u Premijer ligi nakon večerašnje pobede nad Totenhemom rezultatom 2:0. Osim što je Erling Haland postigao jedini pogodak u 51. minutu, istinskim herojem utakmice pokazao se rezervni golman Sitija, Stefen Ortega.

Ortega je zamenio Edersona i svojim bravurama u finišu meča sprečio siguran gol u situaciji jedan na jedan sa Sonom, ističući se kao ključni faktor u očuvanju prednosti za svoj tim.

U prvom poluvremenu, Totenhem je delovao solidno i u napadu, dok je Mančester siti bio bezopasan, ali je drugo poluvreme donelo preokret. De Brujne je asistirao Halandu za vođstvo u 51. minutu, dok je Ortega svojim odbranama zadržao čistu mrežu Sitija.

Iako je Ederson napustio teren zbog povrede, Ortega je bez greške intervenisao i u 74. minutu sprečio siguran pogodak Dejana Kuluševskog. Konačno, u 86. minutu, Ortega je ponovio svoj podvig braneći udarac Sona iz situacije jedan na jedan, uzdižući se tako u ulozi heroja utakmice.

Konačno, Haland je u 90. minutu rutinski realizovao penal za konačnih 2:0 u korist Mančestera sitija, čime je tim Pepa Gvardiole sada lider na tabeli sa 88 bodova, dva više od Arsenala.

Sa samo jednim kolu preostalim do kraja sezone, Mančester siti ima sve u svojim rukama dok Arsenal čeka Everton. Totenhem, sada i zvanično bez Lige šampiona, suočava se sa izazovom nakon poraza od Sitija.

1
2
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter