0
AdmiralBet ABA Liga

Yago Dos Santos, #99 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade in action against Aleksa Avramovic, #4 of Partizan Mozzart Bet Belgrade during the Aba League Season 2022-2023 match between Crvena Zvezda and Partizan at Aleksandar Nikolic hall on January 28, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

POČINJE: Vreme je za finale ABA lige – Zvezda u Pioniru dočekuje Partizan! (VIDEO)

Objavljeno: 13.05.24 u 09:27

Meč počinje u 20 časova i 30 minuta

Crvena zvezda i Partizan nisu uspeli ove sezone da naprave dobar rezultat u Evroligi, naročito se to odnosi na crveno-bele, a ko će iz Srbije igrati u najelitnijem evropskom takmičenju naredne sezone, zavisi od toga ko će biti šampion ABA lige, čije finale počinje danas. 

Da li će prsten poneti igrači Crvene zvezde ili Partizana, biće poznato posle najmanje tri i najviše pet megdana ovih timova. Prvi je na programu u ponedeljak od 20 časova i 30 minuta u dvorani „Aleksandar Nikolić” i prednost domaćeg terena imaju crveno-beli.

Ulog za oba tima je veliki, a to je nastup u Evroligi sledeće sezone. Pobednik je siguran u eliti, dok će poraženi da isčekuje “specijalnu pozivnicu”.

Što se tiče sudija, ABA liga je za ovaj meč poverenje ukazala Saši Puklu iz Slovenije, Milivoju Jovčiću iz Srbije i Luki Kardumu iz Hrvatske.

Titulu u ABA ligi brani Partizan, koji je prošle sezone imao prednost domaćeg terena i u pet finalnih mečeva je savladao Crvenu zvezdu, te tako prekinuo njihovu trogodišnju dominaciju. Ekipe su se ove sezone sastale pet puta, po dva meča u ABA i Evroligi i u svim susretima slavio je domaćin, dok je klub sa Malog Kalemegdana bio bolji i u finalu Kupa Radivoj Korać u Nišu.

Drugi meč se igra dva dana kasnije od 19.30, a u treći u nedelju, 18. maja – domaćin je Partizan u Areni (21 sat). Eventualna četvrta utakmica bi se na istom mestu igrala 21. maja, a potencijalna majstorica četiri dana docnije u Pioniru.

Sve mečeve možete pratiti putem kanala Arena sport Premium 1, kao i putem B92.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter