0
Košarka
Džejlen Braun, Džejson Tejtum

FOTO: Twitter/@celtics

VAŽAN BREJK BOSTONA: Seltiksi se probudili nakon dva šokantna poraza od Klivlenda! (VIDEO)

Objavljeno: 12.05.24 u 08:56

Boston traži preokret protiv Kavsa

Boston Seltiksi ostvarili su ključnu pobedu u gostima protiv Klivlend Kavalirsa rezultatom 106:93, stekavši važnu prednost u seriji i preuzimajući kontrolu nad borbi za polufinale Istoka.

Iako se očekivalo da će Seltiksi rutinski nadmašiti svog rivala u prvim utakmicama serije, Klivlend je pokazao izuzetnu otpornost, što je rezultiralo vođstvom Kavalirsa od 2:0 u seriji. Međutim, ekipa Džoa Mazula se trgli u trećoj utakmici i uspeli su da smanje rezultat na 2:1 u korist Klivlenda.

Od samog početka susreta u Klivlendu, viđen je izuzetno ujednačen meč, ali su Seltiksi uspeli da konstantnim pritiskom na protivnika stvore odlučujuću prednost. Iako je Donovan Mičel sa šest postignutih trojki bio ključni igrač za Klivlend tokom prvog poluvremena, to nije bilo dovoljno da se neutrališe vođstvo Seltiksa.

Na početku drugog poluvremena, Seltiksi su napravili seriju od 14 uzastopnih poena, što je bilo dovoljno da zadrže prednost do kraja susreta.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džejson Tejtum sa impresivnih 33 poena, 13 skokova i šest asistencija, dok je Džejlen Braun dodao 28 poena, a Džru Holidej 18. Sa druge strane, Donovan Mičel je bio najbolji u ekipi Klivlend sa 33 poena.

Ova pobeda daje Seltiksima ključnu prednost u seriji, dok će Klivlend morati da pronađe način da se vrati u igru i izbori povoljan ishod u nastavku serije kako bi ostvarili plasman u polufinale Istoka.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter