0
ATP

FOTO: Youtube screenshot

TENISKA LEGENDA VODILA TEŠKU BORBU: Slavni igrač priznao da je preživeo kancer!

Objavljeno: 12.05.24 u 09:56

Ispričao je potresnu priču na kraju karijere

Endi Rodik, nekadašnji prvi reket sveta, otkrio je u svom podkastu da je nakon završetka karijere preživeo borbu sa kancerom kože. Ovaj američki teniser otvoreno je podelio svoje iskustvo suočavanja sa teškom bolešću.

Rodik je objasnio da se borio sa raznim tipovima kožnog kancera od kako je završio tenisku karijeru.

Borio sam se sa raznim tipovima kožnog kancera otkako sam prestao da igram. Imao sam tumorsku ćeliju uklonjenu sa usne, to je bilo pre otprilike pet ili šest godina, ali nikad o tome nisam pričao. Jutros sam išao na laserski tretman, zato vama koji sve ovo gledate preko Jutjuba deluje kao da sam došao iz tuče.

Iako je priznao da je teško suočiti se sa kancerom, Rodik se nije prepustio samosažaljenju.

Nezgodno je. Neću da ulazim sada u priču „zašto ja“, jer ništa nije pogrešno. Sve je u redu, samo koristite kremu za sunce. Pogotovo za decu, ako su još teniseri. Problem se neće možda pojaviti kada imaju osam godina, ali hoće kada su odrasli i ako imaju 38. Stekao sam naviku da idem na provere s vremena na vreme. U ovom trenutku, sve je u redu.

Endi Rodik ostavio je veliki pečat u svetu tenisa, osvojivši US Open 2003. godine i zauzevši prvo mesto na ATP listi. Iako je završio svoju singl karijeru 2012. godine, a dubl 2015. godine, njegovi uspesi na terenu ostaju neizbrisivi deo teniske istorije.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter