0
Fudbal
Santi Kazorla

FOTO: Printscreen/YouTube

SLAVNI FUDBALER PROŠAO KROZ PAKAO: „Rekli su mi, gotovo je, SEČEMO TI NOGU!“

Objavljeno: 12.05.24 u 14:12

Prošao je kroz pravi pakao

Santi Kazorla, dvostruki evropski šampion, vraća se fudbalu sa 39 godina, ali njegov povratak nije samo priča o sportskom trijumfu, već i o neverovatnoj hrabrosti i izdržljivosti.

Kazorla je odlučio da završi karijeru u matičnom Ovijedu, odbivši platu i pokazujući neverovatnu predanost igri koju voli. Ova odluka nije bila motivisana novcem, već ljubavlju prema klubu i željom da pruži nešto nazad svojoj zajednici.

Njegov povratak fudbalu nakon niza stravičnih povreda je čudo modernog sporta. Kroz 754 dana, 10 operacija i bolne rehabilitacije, Kazorla je pokazao izuzetnu volju i odlučnost. Od ozbiljnih povreda kolena, stopala, zglobova do bakterijske infekcije koja je pretila da mu uništi karijeru, Kazorla se borio sa svim izazovima koji su mu bili postavljeni pred noge.

Otišao sam u Vitoriju i kada su našli bakteriju ona je zahvatila tetivu i kost. Nisu znali koliko je tetive pojela. Mikel mi je rekao: – – Moraću da te otvorim da ti vidim tetivu. Otvorili su me i videli su da nema 10 centimetara tetive! Imao sam sreće jer je moglo da bude i gore. Kada su krenuli u rehabilitaciju tetive tek tada su videli u kakvoj je stanju kost. Mogli su da provuku prst kroz nju. To je bilo još gore! – počinje ovu horor priču Kazorla.

Antibiotike nisu mogli da mu daju i da ga tako izleče jer lekari nisu znali koja je bakterija u pitanju, a u jednom momentu su mu pomenuli da je opcija i ampuitacija noge! Arsen Venger je u tom trenutku pokazao kakav je čovek i dao mu je novi ugovor iako su lekari rekli da od fudbala nema ništa!

U Londonu su odlučili da za mene više nema fudbala, a u Španiji su mi rekli: „Santi, loše je, prilično je uništeno, ali borićemo se.’ Ponekad mi je dolazilo da odustanem. Najteže je kad ne vidite napredak. kada su mi dali loptu… Majko moja! Opet sam se osetio kao fudbaler na sekund. Tako su me prevarili, ti mali trikovi su mi pomogli da nastavim. Porodica bi me nazvala i rekao bih: ‘Pipnuo sam loptu!’ I, kako je bilo? ‘Bolelo je, ali pipnuo sam loptu!

Sada njegovo stopalo izgleda kao prizor iz lošeg horor filma. Sa košom sa svih strana tela, tetivama koje su izrasle od tkiva sa drugih delova njega. „Ponovo da igraš? Sa tom nogom? Da, naravno, samo je bolje da ne gledate mnogo u nju – rekao je veliki Santi Kazorla.

Sada, njegovo ime ostaje zauvek urezano u istoriju fudbala kao primer hrabrosti i izdržljivosti. Njegov povratak na teren nije samo sportski podvig, već inspiracija za sve koji se bore sa izazovima i preprekama u životu.

Santi Kazorla nije samo fudbaler. On je simbol snage, vere i nepokolebljive volje da se prevaziđu svi izazovi.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter