0
Fudbal
Palestina

FOTO: Printscreen/YouTube

HOROR I TRAGEDIJA: Palestinci saopštili da su Izraelci ubili skoro 300 sportista iz te zemlje!

Objavljeno: 10.05.24 u 15:34

Jezivi detalji agresije koju Izrael vrši na domove Palestinaca

Nemilosrdni sukobi na Bliskom Istoku uzimaju strašan danak i na sportskom terenu. Prema saopštenju Palestinskog fudbalskog saveza, najmanje 265 palestinskih sportista je izgubilo živote u izraelskim napadima od prošlog oktobra.

Izraelski napadi su uništili ne samo živote, već i sportske institucije. Palestinski fudbalski savez ističe da je nemoguće precizno utvrditi broj žrtava, s obzirom na desetine sportista koji se nalaze pod ruševinama ili su zatvoreni u izraelskim zatvorima.

Predsednik Palestinskog fudbalskog saveza, Džobril Radžub, optužuje Izrael za kršenje pravila FIFA, navodeći da Izrael odbija da održava utakmice na okupiranim palestinskim teritorijama. Uništavanje sportskih objekata i njihovo pretvaranje u pritvorske objekte slične zatvorima „Gvantanamo“ i „Abu Graib“ dodatno otežava situaciju za sportiste.

Više od 55 sportskih objekata je uništeno u izraelskim napadima, a 38 u Gazi, prema palestinskim podacima. Izraelski napadi na pojas Gaze, pokrenuti kao odmazda za napad Hamasa, doveli su do stravičnih posledica za civile, uključujući i mnoge žrtve među ženama i decom.

Međunarodna zajednica je optužila Izrael za genocid pred Međunarodnim sudom pravde, a naređeno je Tel Avivu da prekine takve akte i preduzme mere da garantuje pružanje humanitarne pomoći civilima u Gazi. Dok se politički konflikti i dalje rasplamsavaju, tragedija se širi i na terenima sporta, ostavljajući za sobom duboke rane koje će biti teško zaceliti.

0
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter