0
Košarka
Luka Dončić

FOTO: Twitter/@dallasmavs

DALAS NE ODUSTAJE: Dončić doneo Mavsima brejk protiv Oklahome, Klivlend šokirao Boston! (VIDEO)

Objavljeno: 10.05.24 u 08:12

Dončić i ekipa su ostvarili važan trijumf

Luka Dončić je demonstrirao majstorstvo u drugom polufinalnom meču protiv Oklahome, nadoknađujući sve propuste iz prethodne utakmice i doneo svojoj ekipi, Dalas Maveriksima, ključnu pobedu rezultatom 119:110. Ovaj trijumf nije bio samo zasluga Dončića, već i izvanredne igre Pi Džej Vošingotna, čija je partija karijere doprinela izjednačenju serije na 1:1.

Dončić je započeo utakmicu u neverovatnom ritmu, postigavši 16 poena u prvoj četvrtini, uključujući četiri trojke. Njegov doprinos od 36 poena ukupno bio je ključan za Maverikse, čija je pobeda bila neizvesna sve do poslednjih trenutaka meča. Čet Holmgren je takođe ostavio svoj pečat na igri, postigavši impresivan šut za domaćina u finišu prve četvrtine.

U drugom poluvremenu, Dalas je uspeo da se odlepi od Oklahome zahvaljujući seriji od 18:4, dok je Dončić bio na klupi. Tim Hardavej Džunior je takođe blistao u ovom periodu, postigavši 10 uzastopnih poena. Tanderi su se borili, ali su loše šutirali u poslednjoj četvrtini, što je omogućilo Dončiću da iskoristi svaku priliku i odbije svaki potencijalni napad za priključenje.

Napetost je dostigla vrhunac kada je Dončić imao sukob sa jednim navijačem iz prvih redova, dok je na semaforu stajalo 110:104 za Maverikse. Ipak, to nije omelo slovenačkog košarkaša da se fokusira na igru i odvede svoj tim ka pobedi.

Uz sjajnu podršku saigrača poput Hardaveja, Danijela Gaforda i ostalih, Dončić je pokazao zašto se smatra jednim od najboljih igrača današnjice. S druge strane, kod Oklahome, Šej Gildžes-Aleksander se istakao sa 33 poena, ali to nije bilo dovoljno da zaustavi nalet Maveriksa.

Ova pobeda znači mnogo za Dalas Maverikse, koji sada sa izjednačenjem u seriji ima veliku šansu da preuzmu kontrolu nad daljim tokom mečeva. Dončićeva bravura na terenu ostavlja protivnicima malo prostora za manevar, dok njegova posvećenost pobedi čini ga istinskim vođom svog tima.

Nakon poraza u prvom meču, Klivlend Kavsi su demonstrirali svoju snagu i ubedljivo savladali Boston Seltikse sa 118:94 u drugom susretu, izjednačivši seriju na 1:1. Ova senzacionalna pobeda Klivlenda sada donosi nadu njihovim navijačima dok se serija seli u njihov dom.

Donovan Mičel bio je ključni igrač za Kavse, postigavši 27 poena uz osam asistencija i sedam skokova. Pratio ga je Evan Mobli sa dvostrukim dablom od 21 poena i 10 skokova, dok je rezervista Karis Lavert takođe doprineo sa istim brojem poena i dabl-dabl učinkom. Osim toga, doprinos su dali i Okoro i Strus sa po 12 poena, dok je Gaford dodao 14.

Na drugoj strani, Džejson Tejtum je predvodio Seltikse sa 25 poena, dok su Džejlen Braun, Pričard, Hoford i Vajt pružili solidan doprinos, ali to nije bilo dovoljno da se zaustavi nadahnuti Klivlend.

Ova pobeda Kavsa pokazuje da su spremni da se bore u ovoj seriji, dok Seltiksi moraju da se osvrnu na svoju igru kako bi se vratili na pobednički put. Sada će se akcija preseliti u Klivlend, gde će domaći tim imati prednost terena, dok će Seltiksi morati da pronađu odgovore kako bi se suprotstavili energiji Kavsa.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter