0
ATP
rafael nadal

FOTO: Printscreen/X

NADAL PREŽIVEO U RIMU: Nekada najbolji teniser jedva izašao na kraj protiv 108. igrača sveta!

Objavljeno: 09.05.24 u 17:56

Nadal je uspeo da se provuče u narednu rundu

Rafael Nadal, poznati španski teniser, vratio se na teren sa tri pobede u pet prethodnih mečeva na poslednja dva turnira, ali na jednom od svojih omiljenih turnira u Rimu, suočio se sa izazovom već u prvom kolu. Španac je iznenada izgubio prvi set od malopoznatog Belgijanca, ali je uspeo da se vrati i pobedi rezultatom 2-1 (4:6, 6:3, 6:4).

Zizu Bergs je stekao prednost od 6:4 u prvom setu, postavljajući domaći zadatak pred Nadala, koji je, iako je imao vođstvo od 3:1, ispustio dva svoja servisa u petom i devetom gemu.

Meč je privremeno prekinut na početku drugog seta zbog medicinskog tretmana jednog od navijača, ali je brzo nastavljen.

Nadal je odmah po nastavku osvojio brejk i zadržao prednost do kraja seta, braneći nekoliko šansi za Belgijanca. U trećem setu, Nadal je preuzeo kontrolu od trećeg gema i nastavio s dominantnom igrom.

Iako je bio suočen sa izazovom u šestom gemu, uspeo je da odoli tri brejk lopte za Bergsa, stavljajući tačku na meč. Ova pobeda donela mu je 70. pobedu na ovom turniru, gde je deset puta podizao pehar u „večnom gradu“.

Nadalova sposobnost da se vrati nakon gubitka prvog seta pokazuje njegovu izdržljivost i mentalnu snagu, što će svakako biti ključno dok nastavlja svoj put u turniru. Navijači su uzbuđeni zbog njegovog povratka na teren i nestrpljivo očekuju njegove naredne mečeve u Rimu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter