0
ATP
Dominik Tim

Tennis-ATP Serbia Open 2022-Dominic Thiem (AUT) v John Millman (AUS) Beograd, 19.04.2022. foto: Starsrport/Serbia Open

POVREDE UGASILE JEDNU VELIKU KARIJERU: Bivši osvajač grend slema i rival Novaka Đokovića odlazi u penziju u 30. godini!

Objavljeno: 08.05.24 u 09:34

Tim je bio viđen kao jedan od naslednika velike trojke

Dominik Tim, nekadašnji treći reket sveta i osvajač US Opena 2020. godine, navodno je odlučio da stavi tačku na svoju tenisku karijeru u svojoj 30. godini, prema izveštajima austrijskih medija. Planira da se povuče nakon turnira u Beču ove jeseni, što će označiti kraj njegove aktivne igračke karijere.

Tim je tokom karijere bio u vrhu tenisa, igrajući finale Australijan opena i Rolan Garosa, osvajajući US Open 2020. godine. Međutim, poslednje tri godine obeležene su neprestanim povredama, koje su ozbiljno uticale na njegovu igru i rezultate.

Od 2021. godine, Tim se suočavao sa brojnim povredama, počevši od povrede kolena, a vrhunac te borbe bio je incident na Majorki u junu, kada je povredio ručni zglob. Ove povrede su ga sprečile da se vrati na teren do 2022. godine, propuštajući čitavu sezonu na šljaci.

Jedan od najupečatljivijih trenutaka u Timovoj karijeri bio je finalni meč Australijan opena 2020. protiv Novaka Đokovića, koji je bio odlučen posle pet setova, ostavljajući dubok utisak na tenisku scenu.

Odluka Dominika Tima da se penzioniše označava kraj jedne uspešne i talentovane karijere, a njegovi navijači će ga zasigurno pamtiti po njegovim izuzetnim dostignućima i hrabroj borbi na terenu.

1
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter