1
Domaći fudbal
FK Partizan

during the derby derbi veciti Mozzart Super Liga Season 2023/2024 match between Crvena Zvezda and Partizan at stadium Rajko Mitic (Marakana) on April 20, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

HOROR KAKAV GROBARI DUGO NISU OSETILI: Evo kada je Partizan poslednji put poražen pet puta u nizu!

Objavljeno: 08.05.24 u 09:12

Partizan se nalazi u jednoj izuzetno teškoj situaciji

Partizan se suočava sa izuzetno teškom fazom nakon što su fudbaleri upisali četiri uzastopna poraza u domaćem prvenstvu, uz još jedan poraz u Kupu Srbije, što je niz koji navijači crno-belih ne pamte.

Poslednji put kada je Partizan bio u ovakvom nizu bio je tokom sezone 1951. godine kada su pet puta zaredom napustili teren pognutih glava. Sada, posle više od sedam decenija, tim sa Topčiderskog brda ponovo se suočava sa sličnom situacijom, izgubivši nizom od pet poraza.

Da budemo i malo precizniji, crno-beli su 1951. kod kuće izgubili od Mačve (3:0) i Sarajeva (2:1), a u gostima od Spartaka (2:1), zagrebačkog Borca (2:1) i Dinama (2:0).

Ovaj neuspeh započeo je od sredine aprila, kada su doživeli poraz od Čukaričkog, a nastavio se sa dva poraza od Crvene zvezde, u prvenstvu i u polufinalu Kupa. U međuvremenu su takođe poraženi od TSC-a i Vojvodine, što je dovelo do smene trenera Igora Duljaja i imenovanja Alberta Nađa.

Sada, pred Partizanom je izuzetno važan duel sa Napretkom u Kruševcu, gde praktično nemaju prava na grešku, s obzirom na to da im se TSC približio na samo četiri boda zaostatka.

Ovaj negativan niz podseća na loše periode iz prošlosti, kao što je sezona 1989/90. kada su fudbaleri Partizana doživeli šest uzastopnih poraza.

Na klupi je sedeo čuveni Ivan Golac, a sunovrat je počeo početkom marta 1990. Rad je odneo ceo plen iz Humske (2:0), a onda je usledio debakl u Ljubljani protiv Olimpije (5:1), pa šamar kod kuće od Crvene zvezde u 86. večitom derbiju (2:0) i neuspeh u Zagrebu protiv Dinama (2:1).

Danas, izabranici Alberta Nađa će biti pod velikim pritiskom da se podignu, pobede i izbegnu negativni rekord koji bi ih upisao u istoriju kluba.

8
9

1 Komentara

  1. A sezona 87/88
    Partizan Čelik 0:1
    Fljamurtari Partizan 2 :0
    Vardar Partizan 2:1
    Partizan C Zvezda 2:3
    Kup. Iskra Partizan 4:2

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter