0
Evroliga

FOTO: Starsport

LESOR BACIO SENKU NA POBEDU: Oborio negativan rekord! (VIDEO)

Objavljeno: 07.05.24 u 23:55

Matijas Lesor je protiv Makabija loše izvodio bacanja i time postavio negativan rekord Evrolige

Francuski centar je u majstorici četvrtfinalne serije Evrolige (81:72) imao izuzetno neuspešan nastup sa slobodnih bacanja, gde je pogodio samo tri od 14 pokušaja, što čini neslavan procenat od 21,4%.

Ovaj neuspeh Lesora postavlja ga na prvo mesto po broju promašenih penala u jednoj utakmici u istoriji elitnog evropskog takmičenja. Pre Lesora, ovaj rekord je držao Dejan Tomašević iz sezone 2000/01, kada je na jednom meču promašio devet slobodnih bacanja.

Vredno je napomenuti da Lesor nije prvi put imao problem sa slobodnim bacanjima. Ranije u ovoj sezoni, Lesor je ukupno ubacio 147 penala iz 223 pokušaja. Ovaj rekord podseća na Lesorov raniji neuspeh sa slobodnim bacanjima dok je igrao za Partizan, gde je takođe postavio negativni rekord u Evrokupu. U januaru 2022. godine, protiv Turk Telekoma, Lesor je promašio čak 12 slobodnih bacanja (4/16).

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter