0
Evropske lige
FK Čelsi

FOTO: Twitter/@ChelseaFC

TOTENHEM SE PONOVO KOCKAO: Čelsi verovatno rešio pitanje učesnika u Ligi šampiona!

Objavljeno: 03.05.24 u 08:58

Plavci su potpuno nadigrali Pevce

Čelsi je trijumfovao nad Totenhemom u odloženom derbiju 26. kola Premijer lige rezultatom 2:0, pružajući izvanrednu predstavu koja je privukla pažnju fudbalske javnosti.

Ovo je bila ključna utakmica u borbi za vrh tabele, a Čelsi je iskoristio priliku da se uključi u trku za plasman u Ligu konferencije, dok su „pevci“ propustili šansu da se izjednače sa Aston Vilom, koja je iste večeri takođe igrala.

Utakmica je započela sjajno, obilujući prilikama s obe strane terena. Nakon nekoliko promašaja, prvi gol postiže Trevor Čaloba u 24. minutu, nakon centaršuta Konora Galagera. Do poluvremena, još jedan gol domaćina je poništen, a Totenhem je propustio nekoliko šansi za izjednačenje.

U drugom poluvremenu, Kol Palmer je pogodio prečku iz slobodnog udarca, ali je Nikolas Džekson bio brz na lopti i udvostručio vođstvo Čelsija u 72. minutu. Iako je Totenhem pokušavao da smanji zaostatak, počasni gol nisu uspeli da postignu do kraja utakmice.

Đorđe Petrović odigrao je celu utakmicu za Čelsi, pružajući čvrstu odbranu i doprinoseći pobedi svog tima.

Ovom pobedom, Čelsi se sada nalazi u borbi za plasman u Ligu konferencije, dok Aston Vila zadržava sedmopozicionu i prednost od sedam bodova nad Totenhemom, uz odigran meč više.

Standings provided by Sofascore
0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter