1
Domaći fudbal
FK Crvena zvezda

FOTO: Starsport

ZVEZDA TRAŽI PUT DO LIGE ŠAMPIONA: Crveno-beli će verovatno za dlaku ostati bez direktnog plasmana u elitu! (FOTO)

Objavljeno: 26.04.24 u 15:56

Zvezda zbog jednog kluba mora u kvalifikacije

Crvena zvezda će kako sada stoje stvari gotovo sigurno osvojiti titulu prvaka Srbije, pošto šest kola do kraja ima 10 bodova više u odnosu na drugoplasirani Partizan.

Pošto smo utvrdili da je baš domen teorije da aktuelni šampion na odbrani titulu po šesti put u nizu, jasno je da će se igrati Evropa na Marakani i to Liga šampiona.

Ono ipak što do kraja nije najjasnije jeste da li će Zvezda u kvalifikacije ili direktno u elitu. To je nešto što nažalost ne zavisi od srpskog šampiona.

Ipak, Zvezda se nalazi u odličnoj poziciji da direktno uđe u Ligu šampiona, ali čini se da to neće biti dovoljno.

Naime, jedan klub sa najboljim rejtingom iz redova šampiona država će obezbediti direktan plasman, a ispred Zvezde se nalazi njih pet sa boljim koeficijentom.

Prvi je Olimpijakos koji će teško osvojiti titulu u Grčkoj s obzirom da zaostaje čak 8 bodova za prvoplasiranim AEK-om i nalazi se na četvrtom mestu, tako da se neće samo on boriti za titulu do kraja.

Standings provided by Sofascore

Naredna ekipa koja je ispred zvezde je Dinamo iz Zagreba. On još uvek može da se umeša u borbu za titulu pošto je trenutno drugoplasirani sa dva boda manje od Rijeke za koju će crveno-beli navijati do kraja prvenstva Hrvatske.

Standings provided by Sofascore

Povoljna situacija za Zvezdu je u Danskoj gde Kopenhagen koji ima bolji koeficijent zauzima trenutno treće mesto sa šest bodova zaostatka u odnosu na prvoplasirani Brondbi i teško će to uspeti da stigne, ako uzmemo u obzir da je drugi na tabeli i Midtjiland.

Standings provided by Sofascore

U Češkoj je slična situacija kao u Hrvatskoj, ali nešto bolja za Zvezdu. Naime, Slavija koja je bolje kotirana je trenutno druga sa 69 bodova dok prvoplasirana Sparta ima 73 boda i ima dobru situaciju da osvoji titulu, ali ima još dosta utakmica do kraja češkog prvenstva.

Standings provided by Sofascore

Ipak, najgora situacija i jedina koja trenutno ne ide u korist Zvezde je ona u Ukrajini. Naime, Šahtjor iz Donjecka koji ima najbolji koeficijent od svih konkurentskih klubova je lider prvenstva sa četiri boda više od Dinama iz Kijeva, koji će morati da napravi epski preokret i osvoji titulu da bi Zvezda završila sa direktnim plasmanom u Ligu šampiona.

Standings provided by Sofascore
18
5
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter