0
Evroliga

Head coach of Anadolu Efes Ergin Ataman during Euroleague basketball match between Crvena Zvezda and Anadolu Efes in Belgrade, Serbia, on March 8, 2023. Photo: © 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

ŽESTOK ODGOVOR EVROLIGE ATAMANU: „Izjave koje je dao su namerno obmanjujuće i netačne“

Objavljeno: 25.04.24 u 18:11

Oni su se oglasili saopštenjem

Ergin Ataman bio je nezadovoljan suđenjem njegovom Panatinaikosu protiv Makabija u prvom kolu plej-ofa Evrolige. Ponos Izraela je dobio taj duel, a nakon meča je turski stručnjak imao ozbiljne zamerke na račun sudija i Evrolige. Ubrzo, oglasio se i sam klub saopštenjem.

Zbog toga se oglasila i Evroliga saopštenjem u kojem žustro kritikuje pismo iz Atine, ali i iznete argumenti u njemu. Saopštenje prenosimo u celosti.

Evroliga želi da izrazi svoje razočaranje javnim izjavama gospodina Ergina Atamana, glavnog trenera Panatinaikosa AKTOR Atine, kao i samog kluba, ali i događaja koji su usledili nakon prve utakmice plej-ofa Evrolige koju je klub organizovao u Atini u utorak, 23. aprila 2024.

Takve akcije i izjave su potpuno u suprotnosti sa zajedničkom izjavom datom 15. aprila 2024. godine od strane Evrolige, Odbora glavnih trenera Evrolige, Asocijacije igrača Evrolige i Unije čelnika Evrolige, jer stvaraju nepotreban i neopravdan sukob koji su četiri organizacije, predstavljajući svoje članove klubove, trenere, igrače i zvaničnike, se obavezale da spreče.

Izjave koje je dao trener Ataman su namerno obmanjujuće i netačne – pružajući pogrešnu analizu utakmice , pokušavajući da dovedu u pitanje rad i integritet zvaničnika; Uz to, stavljaju dodatan pritisak na njih i na organizaciju lige – to su pokušaji koji očigledno neće ostvariti svoje ciljeve.

Nažalost, ove izjave nisu predstavljene zvaničnicima Evrolige putem postojećih zvaničnih kanala, koji su uvek otvoreni za trenera Atamana, njegov klub, i svaki drugi klub i trener u takmičenju.

Takvo ponašanje neće biti tolerisano od strane Euroleague Basketball-a. Disciplinski postupci već su pokrenuti, kao i za događaje koji su se desili na obaveznom treningu otvorenom za medije u sredu, 24. aprila 2024. godine, kada je gospodin Ataman sprečio novinare da obavljaju svoje dužnosti.

Poštovanje Euroleague Basketball-a prema organizaciji, zajednici i nasleđu Panatinaikosa je van svake sumnje, i jednako je poštovanju koje se pruža svim ostalim klubovima u takmičenju. Događaji koji su se desili nakon Prve utakmice plej-ofa Evrolige su suprotni principima poštovanja među klubovima, prema organizaciji koju svi oni upravljaju, i vrednostima koje takmičenje nastoji da promoviše.

Euroleague Basketball ohrabruje trenera Atamana, Panatinaikos AKTOR Atinu, i sve ostale klubove i pojedince da izbegavaju slične izjave i ponašanje u budućim utakmicama, i da promovišu vrednosti koje predstavlja takmičenje Evrolige, stvarajući pozitivnu atmosferu oko utakmica i slaveći neverovatan napor i akciju na terenu. 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter