0
Domaći fudbal

Darko Tesovic Partizan - Macva Super Liga Srbije, superliga Srbije, Beograd, Srbija 4.8.2019. Avgust 4. 2019. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

SRPSKI STRUČNJAK ISTIČE: Večiti na sličnom nivou uoči polufinala Kupa Srbije!

Objavljeno: 23.04.24 u 12:33

Krivo mu je što fudbalske stvari nisu došle u prvi plan

U poslednjem okršaju dva najveća srpska kluba, već viđeno se potvrdilo. Darko Tešović, bivši igrač Partizana, smatra da crno-beli nemaju razloga za brigu pred drugi derbi u samo pet dana, ovoga puta u polufinalu Kupa Srbije.

Tešović ističe da mu se svidela igra crno-belih u prethodnom susretu, ističući visok pritisak na Zvezdu kao ključnu taktiku. Ipak, pomračena je slika utakmice pet postignutih golova arbitriranih od strane Pavla Ilića.

– Partizan mi je delovao super, onako kako želim uvek da ga vidim, bez obzira na ime protivnika. Visoko su napali Zvezdu, a to je baš ono što oni ne vole jer u većini utakmica u našoj ligi lagano sa loptom dođu do centra prilikom kreiranja napada – istakao je Tešović.

Kritikujući fokus na suđenje, Tešović naglašava važnost diskusije o fudbalskim aspektima utakmice.

– Smeta mi što te priče uvek nekako izbiju u prvi plan, nije sudija taj koji bi trebalo da bude u žiži. Ne volim to mračenje, bilo bi dobro kada bi uvek mogli da pričamo o onome što je viđeno na terenu, a ovo je svakako bio dobar, obostrano dinamičan derbi- rekao je trener RFK Novog Sada.

Govoreći o strancima u timu, Tešović ističe njihovu ulogu u završnici utakmice, istovremeno izražavajući sumnju u sposobnost domaćih igrača da smire igru.

– To malo što je nedostajalo da Partizan dođe do pozitivnog rezultata je po mom mišljenju učinak stranaca. Oni su ti koji bi iskustvom trebalo da utiču da se utakmica mirno privede kraju, uz dužno poštovanje prema domaćim igračima ne očekujem to od Markovića, Stjepanovića ili bilo kojeg drugog srpskog igrača.

Komentarišući nadolazeći kup derbi, Tešović očekuje drugačiju dinamiku i manje otvorenu igru nego u prethodna dva susreta.

– Očekujem mnogo strpljiviji pristup i značajno manje otvorenu igru i Zvezde i Partizana – navodi Tešović.

Konačno, Tešović veruje da su Partizan i Zvezda na sličnom nivou, ističući da Partizan može da se nada prolasku u finale Kupa i borbi za trofej ako igra odlučno i samouvereno.

 

3
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter