0
ATP
Novak Đoković

FOTO: Twitter/@atptour

TENISKI POTRES U MADRIDU: Novak i Beretini odustali, šta se dešava sa ostalim zvezdama?

Objavljeno: 21.04.24 u 19:35

Veliki broj otkaza na poznatom turniru

Masters turnir u Madridu suočava se sa značajnim izazovima zbog neočekivanih otkazivanja učešća u obe konkurencije. Najveći udarac za teniski svet dolazi u vidu odsustva Novaka Đokovića, koji neće učestvovati na ovom prestižnom turniru u prestonici Španije. Ova vest stigla je kao veliko iznenađenje, dodatno pojačavajući neizvesnost u takmičenju.

Pored Đokovića, još jedan značajan igrač, Mateo Beretini, takođe je odlučio da propusti ovaj turnir, dodatno smanjujući broj favorita i pojačavajući neizvesnost u konkurenciji muškaraca.

U ženskoj konkurenciji, Džesika Pegula, koja se nalazi na petom mestu WTA liste, takođe neće biti prisutna na turniru u Madridu. Ova odluka dolazi kao posledica problema sa povredom koje je iskusila tokom Bili Džin King kupa. Njeno odsustvo dodatno komplikuje situaciju u ženskom takmičenju.

Pored navedenih igrača, ni Simone Halep, bivša svetska broj jedan, neće se pojaviti na terenima u Madridu. Ona je iznela mišljenje da nije dovoljno spremna za ovaj izazov, posebno imajući u vidu njen povratak posle suspenzije zbog dopinga.

Dodatno, postoji neizvesnost i oko učešća Paula Badosa, dok su svi pogledi uprti u Karlosa Alkaraza među muškarcima. Alkaraz je bio primoran da propusti prethodne turnire, uključujući Monte Karlo i Barselonu, zbog povrede podlaktice, što čini njegovo učešće u Madridu pitanjem.

Ovaj niz neočekivanih otkazivanja dodatno će uzbuditi tenisku javnost i dodati dozu neizvesnosti i otvorenosti u takmičenju na Masters turniru u Madridu.

1
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter