1
AdmiralBet ABA Liga
Ostoja Mijailović

FOTO: Starsport

MIJAILOVIĆ BRUTALNO ODGOVORIO ČOVIĆU: „Naziva me narko dilerom, a ja da sedim sa njim!“ (VIDEO)

Objavljeno: 21.04.24 u 21:22

Dosta tema se dotakao Ostoja Mijailović

Predsednik Partizana, Ostoja Mijailović, u gostovanju na Sport Klubu u podkastu „Večiti“ ponovo je istakao složenost odnosa između njega i prvog čoveka Crvene zvezde, Nebojše Čovića. Mijailović je izrazio duboku zabrinutost zbog nerešenih tenzija između dva kluba, ističući da su propuštene brojne prilike za smirivanje situacije.

Mijailović je odgovarao na pitanja i izražavao svoje stavove u vezi sa odnosom između Partizana i Crvene zvezde, naglašavajući da je, pre svega, važno da se „bude čovek“. Istakao je da su propuštene prilike za popravljanje odnosa između klubova, a posebno je ukazao na neke konkretne detalje koji su doprineli neuspehu saradnje.

Na pitanje da li je moguće da predsednici Partizana i Crvene zvezde gledaju utakmice zajedno, kao što to čine čelnici Barselone i Real Madrida, Mijailović je odgovorio da to trenutno nije realno, posebno ako situacija ostane nepromenjena. Izrazio je nadu da bi promene u vođstvu klubova mogle doneti pozitivne pomake, ali je istakao da će uvek štititi interese Partizana i raditi u korist svog kluba.

U razgovoru se dotakao i teških reči koje su iznete u javnosti.

Ne mogu da budem toliko vulgaran i kažem šta mislim. Zapelo je u tome da neko treba da bude čovek pre svega, nije bitno da li si prvi ili drugi, to nije važno. Moraš da budeš čovek, ne možeš da koristiš stvari koje nisu u skladu sa ljudskim moralom. Kada neka osoba pređe te granice, ona za mene ne postoji. Mi smo pre svega ljudi, imamo dostojanstvo i ugled. Nisam budala da me neko naziva narko dilerom, a ja ću da sedim sa njim i dam mu još jednu šansu. Ja drugu nisam video u životu. Sledi targetiranje Partizana, kluba i onda me vi pitate zašto ne sarađujem sa njim, pa ne mogu. Ta mržnja je posejana pre mog dolaska. To mi se desilo kada sam došao, ja u tome nisam učestvovao. Odnos nije funkcionisao dok je Nikola Peković bio predsednik Partizana i u periodu praznog hoda kada Partizan nije imao predsednika. Ja sam najavio borbu za vrh, borbu za prvo mesto, Evroligu, a tada se stvaraju neprijatelji, koji imaju svoje metode i alate, koji mogu da budu ljudski i neljudski. Ja uvek želim da budem bolji od vas, bez obzira da li igramo padel, fudbal ili košarku, ali samo na terenu – kaže i dodaje:

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Sport Klub (@sport.klub)

Ne želim da budem bolji tako što ću da vas sačekam u mraku sa kapuljačom na glavi, da vas prebijem, da vi ne možete da igrate košarku. Ja to ne želim da radim, ja sa takvim ljudima ne želim da sarađujem. Partizan ima veliku vrednost i zaista je poseban klub, koji ima manjkavosti koje moramo da rešimo. Naši navijači prozivaju predsednika Zvezde. Da prozivaju ga, ja ne želim da ga prozivaju, iako nisam dobar sa njim. Ja na želim da prozivaju ni njega, ni njegovu suprugu, ni njegovu prodicu, ja nisam srećan zbog toga, iako imam svoje mišljenje o tom čoveku.

Diskusiji su se pridružili i drugi učesnici, ističući važnost pravilnog ponašanja navijača i medija, kao i potrebu za fer i sportskim odnosom u svim situacijama.

Ovo gostovanje u podkastu „Večiti“ još jednom je naglasilo složenost odnosa između dva najveća srpska kluba, ali je istovremeno ponudilo prostor za razmišljanje o mogućim putovima ka izgradnji boljih međuklupskih odnosa u budućnosti.

13
2
1 Komentara
  1. Nikada se nije ogresio o drugome ali u ovom drustvu na zalost takve vide kao naivcima i budalama. Svi mi dobro znamo ko su Covici, Terzici, Kokeze, Vucelici, Vazure, Zecevici i jos mnogi drugi u nasem sportu ali isto tako dobro znamo ko ih postavlja i kome oni sluze tako da pravi i posteni sportski radnici u ovoj zemlji ostaju naivci u budale.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter