0
Evropske lige
FK Liverpul

FOTO: Twitter/@LFC

LIVERPUL OSTAO U TRCI ZA TITULU: Redsi porazili Fulam u gostima i uhvatili priključak za rivalima!

Objavljeno: 21.04.24 u 20:22

Liverpul čeka teška borba za trofej

U 34. kolu Premijer lige, fudbaleri Liverpula ostvarili su važnu pobedu nad Fulamom rezultatom 1:3 na terenu „Krejven kotidža“. Međutim, iako su „crveni“ odneli tri boda kući, pokazali su znakove neizvesnosti tokom meča.

Jirgen Klop je odlučio da započne meč sa klupskim ključnim igračima kao što su Mo Salah, Darvin Nunjez i Dominik Soboslaj. Dijego Žota, kao često oružje s klupe, bio je starter za ovaj susret.

Liverpul je poveo u 32. minutu igre nakon preciznog slobodnog udarca Trenta Aleksandera-Arnolda. Ovaj trenutak je naglasio koliko je ovaj desni bek bio nedostatan timu u protekla dva meseca dok je bio van terena.

Ipak, Fulam je odgovorio pred kraj prvog poluvremena kada je Timoti Kastanj iskoristio nekoliko odbitaka i poslao loptu u mrežu Alisona Bekera.

Očekivalo se da će Fulam agresivno krenuti u drugo poluvreme, ali Liverpul je iskoristio priliku i poveo u 53. minutu golom Rajana Hravenberga. Nedostatak koncentracije Holanđanina iskorišćen je za još jedan gol gostiju.

Sve dileme oko rezultata otklonio je Dijego Žota, postigavši gol nakon asistencije Kodija Gakpa. Ovaj trenutak pokazao je koliko je Žota opasan i precizan u napadu.

Pored terena, na tribinama se našao i Žoze Murinjo, što je podstaklo spekulacije o mogućem dolasku na klupu Liverpula. Međutim, većina veruje da su šanse za takav scenario minimalne.

Pobeda nad Fulamom donosi Liverpulu nadu u očuvanje borbe za titulu, dok će trener Jirgen Klop i dalje raditi na stabilizaciji tima kako bi se vratili na pobednički kolosek.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter