2
Domaći fudbal
Igor Duljaj

FOTO: FK Partizan

DULJAJ PRED OTKAZOM? Ovaj podatak nikako ne ide u prilog treneru Partizana!

Objavljeno: 21.04.24 u 20:05

Duljaj je vezao seriju loših rezultata u poslednje vreme

Fudbaleri Partizana su ponovo doživeli gorak poraz u Superligi Srbije, ovog puta od Crvene zvezde u 173. večitom derbiju, rezultatom 3:2. Ovaj neuspeh dolazi nakon nedavnog poraza od Čukaričkog, takođe sa 3:2, nastavljajući niz razočaravajućih rezultata za crno-bele. Glavni kamen spoticanja za tim iz Humske leži u katastrofalnoj defanzivnoj liniji koju je formirao trener Partizana Igor Duljaj.

Duljaj je preuzeo vođenje Partizana krajem februara 2023. godine. Iako je počeo sa obećavajućim rezultatima, vodeći na tabeli Superlige Srbije, brzo je zaostajao za Crvenom zvezdom, i to za čak 10 bodova. Prošle sezone, završio je na četvrtom mestu u domaćem prvenstvu, dok je evropski put bio obeležen brodolomom protiv Nordsjelanda sa ukupnih 6:0, što je značilo kraj snova o Ligi konferencija.

Nakon izbacivanja iz trke za Ligu konferencija, defanzivna propadanja tima pod vođstvom Igora Duljaja su sve očiglednija. U 44 zvanična meča Superlige Srbije, ekipa Partizana primila je neverovatnih 48 golova. Ovaj alarmantan broj primljenih golova jasno ukazuje na jedan od ključnih problema koji se moraju rešiti.

Defanzivni problemi postali su presudni faktor poraza Partizana u ovoj sezoni Superlige Srbije. Jasno je da će na leto pred Duljajem biti ogroman posao ukoliko ostane u klubu, a prvenstveni fokus mora biti na ojačanju defanzivne linije i rešavanju problema koji su duboko ukorenjeni u timu. Navijači sa nestrpljenjem očekuju korake koje će klub preduzeti kako bi se povratio sjaj Partizana na terenu.

54
15

2 Komentara

  1. Ako je autor ove zamisli novinar „Jovan J.“ onda on pise gluposti.. Otkaz ne treba dati Duljaju nego Upravi… Sto se tice igraca Kovacevica koga optuzuju, treba reci da je igrac mlad koji tek treba da napuni 20.godina, da dugo nije igrao, i da Partizan igra bez bekova i specificnog zadnjeg veznog, zbog svega toga Kovacevic i Markovic ne mogu da pokriju toliko veliku nebranjenu sirinu i dubinu…Antic kao levi bek a i Stojkovic su cirkus odbrambeni igraci… Nisu bekovi a smetaju na desnoj i levoj strani.. Takodje Ovusu i Kastiljo su spori..Samo je Kanute sporiji od pomenute dvojice…Na poslednja dva derbija videli smo dobar fudbal zahvaljujuci Partizanu, koji je pokazao vise nego sto vredi, dok je CZ pokazala da zahvaljujuci politici drzave moze da bude „velika“ samo u Srbiji.

    1
    3
    Odgovori
  2. Pa dobar je ovaj Kovacevic taj ni srpsku ligu ne moze da igra ali nije njega Duljaj doveo to je sve nametnuto od menadzera uprave kombinacije itd jad i beda Srpskog fudbala zato smo tu gde jesmo

    9
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter