1
Evroliga
Željko Obradović

Željko Obradović (FOTO: Starsport)

EVROLIGA I ZANIMLJIVA LISTA: Ovo su najnervozniji treneri u eliti, šokiraće vas gde je Željko Obradović! (FOTO)

Objavljeno: 02.04.24 u 10:34

Evroliga otkrila ko su stručnjaci sa najvećim brojem tehničkih grešaka

Dok se polako privodi kraju još jedna sezona u Evroligi, Crvena zvezda je već ostala bez šanse da se nađe u plej-inu, dok će se Partizan za tu poziciju boriti kroz poslednja dva kola. Ipak, zanimljiva istraživanja donose novo svetlo na kraj ligaškog dela sezone.

Portal „Basketnews“ sproveo je istraživanje o tome koji su treneri bili najnervozniji ove sezone u Evroligi, odnosno ko je na kraju uspeo da sakupi najviše tehničkih grešaka od arbitara.

Najveće iznenađenje na vrhu ove liste predstavlja trener Valensije, Aleks Mumbru, koji je za 32 utakmice uspeo da sakupi čak 11 tehničkih grešaka. Ovo otkriće izaziva pitanja o njegovoj taktici na terenu i komunikaciji sa sudijama, s obzirom na ozbiljne finansijske posledice svake tehničke greške.

Drugo mesto na ovoj listi dele treneri Makabija, Oded Kataš, Barselone, Rođer Grimau, strateg Panatinaikosa, Ergin Ataman, kao i Đanmarko Poceko, koji je dok je vodio Asvel stigao da „zaradi“ čak osam tehničkih grešaka.

 

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Објава коју дели BasketNews (@basketnews)

Interesantno je primetiti da se na ovoj listi ne nalaze ni treneri Partizana, Željko Obradović, ni strateg Crvene zvezde, Janis Sferopulos. Ovo može ukazivati na njihovu veštu kontrolu emocija tokom utakmica.

Ukupno gledajući, rezultati istraživanja pružaju uvid u dinamiku i pritisak koji su trenerski timovi doživeli tokom ove sezone u Evroligi, dok će se analiza nastaviti i tokom plej-of faze takmičenja.

5
7

1 Komentara

  1. Naravno kad Želimir ima Bodirogu kao i najveći broj titula pa sudije zentaju da mu daju tehničku jer žele da sude na što većem broju mečeva!Da nije tako on bi bio u samom vrhu!

    0
    2
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter