1
Evroliga

from left Yago Dos Santos, #99 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade, Luka Mitrovic, #9 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade, Nemanja Nedovic, #26 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade and Nikola Topic, #44 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade during the 2023/2024 Turkish Airlines EuroLeague match between Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade v Partizan Mozzart Bet Belgrade at Stark Arena on January 04, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ZVEZDA IGRA VAŽAN MEČ: Crveno-beli protiv Žalgirisa za povratak na pobednički kolosek!

Objavljeno: 09.02.24 u 11:50

Ozbiljan izazov za tim Janisa Sferopulosa

Crvena zvezda se sprema za ključni susret u okviru 26. kola Evrolige, gde će u „Štark Areni“ dočekati ekipu Žalgirisa u petak. Ovaj meč ima veliki značaj za crveno-bele koji se trenutno nalaze na 12. mestu sa 10 pobeda i 15 poraza, deljeni sa Armanijem, Žalgirisom, Bajernom i Efesom.

Sa istim skorom, Partizan zauzima 11. mesto, sa prednošću od dve pobede nad rivalima iz istog grada, dok se Valensija, Baskonija i Makabi nalaze tri koraka ispred sa više ostvarenih pobeda.

Trener Crvene zvezde, Janis Sferopulos, istakao je važnost susreta protiv Žalgirisa i naglasio ključne elemente za pobedu.

Oni (Žalgiris) su u dobrom momentumu, dobrom ritmu, pobedili su tri od poslednje četiri utakmice, pa je za nas bitno da budemo veoma koncentrisani , primarno dobra odbrana, da kontrolišemo utakmicu dobrom odbranom. I u napadu da vidimo šta pokušavaju da urade i igramo pametno protiv svih poteškoća u koje će nas staviti. Igraju sada na drugačiji način u odnosu na prvi meč, moramo biti pametni, da čitamo.

Očekujem bolju odbranu, kao što sam rekao na početku. Defanzivno moramo biti solidni. Ako dozvolimo da igraju u svom ritmu imaćemo probleme. Moramo da dezoragnizujemo utakmicu, to je prva stvar koju moramo da unapredimo u poređenju sa utakmicom protiv Budućnosti.

Crvena zvezda se nada povoljnom ishodu kako bi popravila svoj plasman na tabeli Evrolige i ostvarila važnu pobedu pred domaćom publikom.

1
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter