0
Košarka

FOTO: KSS

LAVICE PORAŽENE OD NEMAČKE: Neslavan start Srbije u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu!

Objavljeno: 09.02.24 u 08:33

Sve je daleko od izgubljenog

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije doživela je poraz od selekcije Nemačke rezultatom 73:66 u prvom meču kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Parizu, u uzbudljivom susretu odigranom u Belelu.

Nemice su dominirale od samog početka, prenoseći svoju konkretnost i prednost u razlici na semaforu, kako tokom prve deonice, tako i do poluvremena. Međutim, i pored izazova sa samo 21 postignutim poenom u prvom poluvremenu, košarkašice Srbije su se uspele vratiti u trećoj deonici, smanjivši razliku na -7.

Tokom meča, Srbija je čak povela u jednom trenutku i održavala prednost od četiri poena, ali su Nemice pokazale veću koncentraciju i preokrenule rezultat. Nemačka je stekla odlučujuću prednost u finišu poslednjeg perioda, odlazeći na 10 poena razlike.

Najefikasnije na meču bile su sestre Zabalja iz Nemačke sa 18 i 14 poena, dok su u redovima Srbije Dugalićeva postigla 13, a Nogićeva 12 poena.

Stanje na tabeli će zavisiti i od rezultata meča između Brazila i Australije, koji tek treba da se odigra. Ipak, olakšavajuća okolnost je da će na Olimpijske igre proći tri najbolje plasirane selekcije iz grupe.

Naredni izazov za izabranice Marine Maljković biće duel protiv Brazila, dok će u poslednjem kolu odmeriti snage sa Australijankama. Reprezentativke će imati priliku da se oporave i pokažu svoj potencijal u narednim susretima kako bi ostvarile plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Standings provided by Sofascore
0
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter