0
Fudbal

Ronaldo i Ronaldinjo (FOTO: YouTube/Screenshot)

RONALDO ‘FENOMENO’ U DRESU RONALDINJIA: Brazil je 1996. godine uradio jednu zanimljivu stvar! (VIDEO)

Objavljeno: 01.02.24 u 08:00

Sa ‘Kariokama’ nikada nije dosadno.

Brazil je u svojoj istoriji poznat kao rasadnik izuzetno talnetovanih fudbalera. Tu su bili Pele, Ziko, Dunga, Romario, Ronaldo, Ronaldinjo, Kaka i ostali, jer kada bi krenuli njihove asove da nabrajamo, trebaće nam poprilično vremena. Ali, sigurno je da su Ronaldo ‘Fenomeno’ i Ronaldinjo ostavili dubok trag.

Jedan po svojim magijama, drugi po fanstatičnim napadačkim sposobnostima. Zajedno su pokorili svet 2002. godine, kada se čuveni ‘Zuba‘ vratio iz velike povrede i postigao devet golova, što je najviše na jednom Mundijalu u istoriji, a Ronaldinjo dao onaj magični gol protiv Engleske.

Međutim, Ronaldo je stariji i može se pohvaliti da ima dva Svetska prvenstva, ono iz 1994. godine kada su ‘Karioke‘ pobedile Italiju posle promašenog penala Roberta Bađa. ‘Fenomeno‘ je za Brazil igrao i na Olimpijskim igrama 1996. godine u Atlanti. Njemu je tada na dresu pisalo upravo ‘Ronaldinjo‘, jer je u timu bio i Ronaldo Guiro koji je bio dve godine stariji.

Fudbaleri tadašnjeg aktuelnog prvaka odigrali su prilično dobar turnir u grupi su bili sa Japanom, Nigerijom Mađarskom, gde su zauzeli drugo mesto, odmah iza zemlje izlazećeg sunca. Potom su se u četvrtfinalu susreli sa Ganom koju su porazili sa 4:2, ali su ispali u polufinalu od Nigerije izgubivši sa 4:3, a na kraju su se okitili bronzanom medaljom. 

Ronaldo je na tim Olimpijskim igrama postigao pet gola, a više od njega dali su njeogv saigrač iz nacionalnog tima čuveni Bebeto i Ernan Krespo po šest. Tri godine kasnije za Brazil je zaigrao i Ronaldo De Asis Moreira, ali Ronaldo Nazario bio je stariji. Na njegovim leđima tada je pisalo Ronaldo, a njegovog mlađeg saigrača danas ceo svet poznaje kao Ronaldinja.

Upravo Ronaldinjo na Portugalskom znači ‘Mali Ronaldo’.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter