0
Evroliga

FOTO: KK Partizan Mozzart Bet/X

MONAKO VODI NA POLUVREMENU PROTIV PARTIZANA: Igra preokreta u ‘Kneževini!’ (VIDEO)

Objavljeno: 31.01.24 u 19:49

Zanimljiv meč u Kneževini.

Košarkaši Partizana gostuju ekipi Monaka u okviru 24. kola Evrolige od 19 časova. Sjajno prvo poluvreme gde su domaći na bolji način započeli utakmicu, u kartkom periodu su stekli prednost od 6:0. Sa druge strane ‘crno-beli’ su predvođeni Kevinom Panterom i Frenkom Kaminskim uspeli da preokrenu i povedu, ali je na kraju prvog dela rezultat bio 44:38 za ‘Kneževe.’

PRVA ČETVRTINA:

Ekipa Saše Obradovića ušla je bolje u ovaj susret koji su stvorili prednost od 6:0 odmah na početku. Sa druge strane, Partizan loše počinje utakmicu po ko zna koji put i dozvoljava protivniku da stvori veliku prednost na početku. Nalet ‘Kneževa‘ je prekinuo Kevin Panter koji je pogodio sa polu distance, ali je Džejms ponovo vratio +6 (8:2). 

Žaite je pravio ogromne probleme odbrani ‘crno-belih’, ali su se takođe dosta mučili i u napadu, gde su dosta promašivali. Nakon pet ipo minuta igre Partizan je uspeo da se konsoliduje, a Kaminski je pokazao sjajne napadačke sposobnosti i prevario Žaitea, a potom i pogodio i smanjio prednost Monaka na samo +2 (10:8).

Nastavio je Kaminski sa odličnom igrom, koristio je fanstatično mis-meć situacije, ali nisu domaći posustali ni u jednom trenutku. Najraspoloženiji za igru u redovima Partizana bio je Panter koji je držao ‘crno-bele’ i zahvaljujući njegovim poenima srpski tim je prvi put poveo na susretu minut pre kraja prve deonice (16:14). 

Monaku je opala igra, a igrači Partizana su to koristili. Nakon prvih deset minuta borbe izabranici Željka Obradovića vodili su 16:14 i pored izuzetno dobrog početka ‘Kneževa’. 

DRUGA ČETVRTINA:

Počeli su košarkaši Partizana na sjajan način drugu deonicu kada je pogodio Kaminski trojku, ali je Lojd uzvratio na drugoj strani na spektakularan način, a to je ujedno bilo prvi uspešna šut za tri Monaka. Domaća ekipa je u ovoj deonici igrala sa dosta kontakta i agresivnije nego u prvoj.

Arbitri su takođe pustili čvršću igru, ali su gosti preuzeli inicijativu koju su imali Kneževi. Velika borba se vodila u drugoj četvrtini, dosta agresivnija igra ova tima koju su arbitri dopustili. U nastavku igra sa dosta seckanja, Partizan je bio u blagom padu, pa je Monako došao do serije od 8:0 i ponovo poveo (30:26).

Ali, jednostavno Panter je bio izuzetno raspoložan i nakon tajm-auta Žoca pogodio je trojku i to su bili prvi poeni za Partizan nakon dužeg vremena. Došli su ‘crno-beli’ do egala (32:32) pogotkom Kabokla, ali je brzo odgovorio Džejms koji je pogodio i vratio prednost ‘Kneževa‘ (34:32).

Minut ipo pre kraja Monako spakovao brzih šest poena Partizanu i došao do velikih +8 (42:33), ali su gosti uspeli da prekinu taj nalet. Nakon uzbudljivog prvog poluvremena na odmor se otišlo rezultatom 44:48, a Panter je pogodio uz zvuk sirene veoma važnu trojku.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter