0
Evroliga

FOTO: Starsport

PARTIZAN POKAZAO KARAKTER KADA JE TREBALO: ‘Crno-beli’ ostvarili bitnu pobedu nad Žalgirisom (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 26.01.24 u 22:34

Odličan meč srpskog tima.

U okviru 23. kola Evrolige košarkaši Partizana odmerili su snage protiv ekipe Žalgirisa u ‘Štark areni’ od 20:30. Tokom čitavog susreta je uglavnom bio egal između ova dva tima. Litvanci su bolje otvorili susret, ali su se ‘crno-beli’ probudili, a potom se vodila velika borba koja je na kraju pripala i ostvarili veoma važan trijumf rezultatom 81:72.

Najefikasniji u redovima pobedničkog tima bio je Pi-Džej Doužer sa 23 poena, zatim sledega Zek Ledej sa 21 i Frenk Kaminski sa 12. U redovima tima iz Kaunasa, a u jednom najefikasniji na celom meču bio je Kris Evans koji je ubacio 25 poena, Laurans Birutis sa 11 i Ronald Smit sa 9 ubačenih koševa.

PRVO ČETVRTINA:

 

Gosti su bolje ušli u susret, imali seriju od 5:0, ali je Kaboklo prekinuo nalet Žalgirisa. Dozvoljavali su ‘crno-beli’ lake poene litvanskom timu koji su lako nalazili put do protivničkog koša. Izabranici Andree Trinkijerija su izgledali fanstastično od samog starta, a to govori činjenica da su nakon tri minuta imali prednost od +10 (13:3).

Najveća razlika bila je +11 kada je Žalgiris poveo sa 15:4, ali su se igrači Partizana probudili i napravili seriju od 5:0 (15:9). Međutim, gosti su pokazali da nisu došli da se predaju, već su nastavili sa kontrolom igre. U redovima domaćih definitivno je najrapoloženiji bio Doužer koji je prvi došao do dvocifrenog učinka nakon 6 ipo minuta igre postigavši deset poena.

FOTO: Starsport

Taman kada je Partizan malo prišao Žalgirisu, Butkevičijus je imao fenomenalan potez kada je postigao fanstatičnu trojku uz zvuk sirene. Ali, na drugoj strani je Doužer je nastavio da briljira i uzvratio trojkom, ali je odbrana ‘crno-belih’ ponovo uvaćena na spavanju i Litvanci su stigli do lakih poena. 

U prvoj deonici i pored bolje igre Žalgirisa videla se velika borba, ali i kasno buđenje Partizana, pa je ovaj deo susreta pripao gostima 26:22.

DRUGA ČETVRTINA:

Nakon greške košarkaša Partizana u napadau, Evans je to iskoristio i uzeo loptu i imao solo prodor do koša i postigao ponovo lake poene. Ređali su se laki poeni za Žalgiri u drugoj deonici koji je delovalo bolje na startu ovog perioda susreta. Loše su delovali ‘crno-beli’ u defanzivi. 

FOTO: Starsport

Evans je nastavio sa odličnim partijama koji odlično poznaje Partizan, pošto je igrao u Igokei. Veliku želju za igrom pokazao je i Aleksa Avramović koji je par lepih poteza. Osim Doužera proradio je šuterski arsenal i kod ostalih igrača, pa su domaći stigli Litvance na -2 u jednom momentru (32:30).

Velika borba se vodila pred kraj prvog poluvremena, a izabranici Željka Obradovića su pogotkom Ledeja stigli do egala (37:37), ali je Lekavičijus uzvratio trojkom. Međutim, Avramović je pokazao kvalitet i podsetio navijače šta može, pa je šutem za tri poena ponovo vratio egal (39:39).

Odličan susret priredili su košarkaši oba tima, velika borba se vodila, a na odmor se otišlo rezultatom 45:43 za Partizan.

TREĆA ČETVRTINA:

Ponovo su košarkaši Žalgirisa prvi došli do poena i tako došli do egala 45:45, ali samo na trenutak pošto je Partizan brzo vratio prednost (48:45). Vidno raspoložan je za ovaj meč bio je Aleksa Avramović koji je bio željan igre, a dosta je falio Obradoviću u rosteru.

I u ovom delu meča igralo se koš za koš, litanski tim je pokazao odličnu igru, dok su ‘crno-beli’ imali adekvatan odgovor na svaki poen protivnika. Ono što je bilo odlično za Partizan je da je loša forma Zeka Ledeja iza njega, ponovo je ličio na onog starog što je izuzetno važno za Žoca.

FOTO: Starsport

Delovalo da je defanziva domaćih krenula sa svojim zadacima tek pred kraj treće deomnice. Preuzeo je Partizan inicijativu u ovom delu utakmice, napravili su čak seriju od 10:2 i prvi put prednost od +8 (55.47). Veliki pritisak ‘parnog valjka’ se isplatio, igra Žalgirisa je pala u velikoj meri, ali je Evans uspeo da prekine ovaj veliki nalet domaćina.

Partizan je pokvario dobar utisak, pošto je tri puta za redom izgubio loptu, a to su gosti kaznili sa dve uzastopne trojke pa je na kraju prednost ‘crno-belih’ istopljena na +1 prednosti (57:56). I u ovoj deonici se vodila velika borba, bilo je dosta uzbuđenja, ali na kraju ovog dela je bio egal, ali je domaćin imao vođstvo (61:59).

ČETVRTA ČETVRTINA:

Poslednja četvrtina je bio deo meča gde je na početku prvi put Partizan došao prvih poena i serije od 4:0 (65:59). To je prekinuo Evans koji je iskoristio pad koncentracije u odbrani ‘crno-belih’ i pogodio. Nisu se predavali gosti iz Kaunasa, tako da se u poslednjih deset minuta vodila velika borba velikog inteziteta i dosta prekida. 

FOTO: Starsport

Doužer je nastavio sa fanstatičnom partijom i stvarao velike probleme odbrani Žalgirisa, a zahvaljujući njemu Partizan je došao do najveće prednosti na utakmici od +12 (73:61). Veliku agresivnost su pokazali u odbrani košarkaši srpskog tima, nisu tek dozvolili da Litvanci postižu lake poene.

Crno-beli’ su pokazali karakter u najvažnijim momentima i agresivnost u odbrani i dobili ovaj meč rezultatom 81:72.

 

8
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter