0
Fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

(POLUVREME) CRVENA ZVEZDA-ZTE: Šljivić doveo ‘crveno-bele’ u vođstvo sjajnim golom! (VIDEO)

Objavljeno: 20.01.24 u 13:44

‘Crveno-beli’ pokazali bolji kvalitet.

Fudbaleri Crvene zvezde igraju protiv protiv ZTE-a iz Mađarske u okviru druge pripremne utakmice na Kipru. Bolja igra ‘crveno-belih’ u prvom delu, ali je protivnik mogao lako do gola kada je u 16. minutu Šerif Endiaje pogrešio i prečka sačuvala šampiona Srbije. Na poluvremenu tim iz Ljutice Bogdana vodi 1:0 golom Jovana Šljivića u 25. minutu.

PRVO POLUVREME:

Već u 5. minutu pokušala je sada Zvezda po strani, Mitrović je bio u prilici da centrira, ali je zadobio udarac i lopta je otišla van terena. Nakon dva minuta Radojević je centrirao, ali, štoper ZTE-a je samo spustio loptu do golmana, te nije bilo opasnosti. Ozbiljnu priliku su ‘crveno-beli’ imali u 10. minutu kada je centrirao Mijailović, ali niko u kaznenom prostoru nije došao do lopte.

Mogli su Mađari su do gola kada je Šerif Endiaje pogrešio, pošto je izgubio loptu u opasnoj zoni, Kris je šutirao, ali je srpskog šampiona spasila prečka. Zvezda je došla do pogotka u 25. minutu kada je Jovan Šljivić na asistenciju Viktora Radonjića postigao glavom fanstatičan pogodak sa preko 11 metara.

Imao je Mijailović odlične defanzivne poteze, a Zvezda je imala inicijativu i diktirala tempo tokom čitavog susreta. Odlična prilika za tim iz Ljutice Bogdana kada je posle kornera Kange loptu glavom u padu zahvatio Uroš Spajić, ali je čuvar mreže ZTE-a imao sjajnu intervenciju. 

Mogao je Šljivić u 38. minutu da se ponovo upiše u strelce kada je Endiaje spustio loptu mladom napadaču, a on sa loptom utrčao u kazneni prostor, šutirao, ali je pogodio stativu. U samom finišu prvog dela odlična šansa za ZTE, kada je Mance probio po desnoj strani, šutirao, ali je Popović odlično reagovao i zahvaljujući njemu Zvezda vodi na poluvremenu 1:0.

4
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter