0
ATP
Novak Đoković

Novak Đoković (FOTO: Starsport)

OVO JE NOVAKOV SAVET MLADIM TENISERIMA: „Polovina samopouzdanja su iskustvo i rezultati, a druga polovina…“

Objavljeno: 15.01.24 u 08:59

Najbolji na svetu očitao je lekciju.

Srpski teniser Novak Đoković savladao je prvu prepreku na Australijan openu, savladao je Hrvata Dina Prižmića, a nakon meča, upitan je da definiše samopouzdanje u svetu sporta.

„Samopouzdanje nije upotpunjeno bez pobeda. Kao igrač koji se možda probija, kao mlad igrač, možeš da pokazuješ samopouzdanje, veru u sebe, i to je uvek za pohvalu – kao npr. u Prižmićevom slučaju. Mlad teniser ima mnogo dilema, ali i veliku glad i želju da se dokaže. To samopouzdanje je dosta drugačijeg tipa od onog koje dođe kada se nagomilaju iskustvo, pobede, dostignuća – to je ono pravo samopouzdanje i ono mora da ima zaleđinu pozitivnog životnog i rezultatskog iskustva“ – rekao je Novak, pa dodao:

– Hajde da kažemo da je pola-pola – polovina samopouzdanja su iskustvo i rezultati, a druga polovina dolazi iz nas samih – kako teniser sam sa sobom bije tu bitku, da li si u stanju da pobediš svoje dileme i negativne aspekte ličnosti, kao i da se izboriš sa ‘bukom’ koja dolazi spolja, jer uvek je nažalost više onih koji ti govore da ne možeš i da nećeš uspeti. Stvar je u tome da se bude u stanju da se sve to pretvori u korisnu, produktivnu energiju. Eto, nešto širi odgovor – zaključio je Đoković

2
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter