0
Evroliga

FOTO: Twitter/Olimpia Milano

ZVEZDA SLAVILA U ‘GRADU MODE’: Herojska igra ‘crveno-belih’ (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 11.01.24 u 22:37

U okviru 21. kola Evrolige odmerili su snage košarkaši Crvene zvezde Olimpije Milana Italiji od 20:30. Kockali su se gosti sa velikom prednošću iz prvog dela, a ‘Manekeni’ su pokazali malo veću inicijativu u drugom poluvremenu, međutim ‘crveno-beli’ su ostvarili pobedu rezultatom 76:62 zahvljujući odličnoj partiji iz prvog dela.

Najefikasniji na susretu bio je Rokas Gedraitis koji je postigao 22 poena, slede ga Džoel Bolomboj sa 14 i Nemanja Nedović sa 8. U redovima Milana najbolji je bio Đordano Bortolani koji je ubacio 14 koševa, potom Aleks Pojters 12 i Hol 6.

PRVA ČETVRTINA:

 

Odličan i organzovan početak ‘crveno-belih’  koji su došli prvi do vođstva preko Bolomboja u jako strpljivoj igri sa dosta opreza. Nakon nekoliko neuspešnih napada oba tima i nekih dva minuta bez poena domaći preko Hola došli do egala (2:2). Međutim, ponovo je Bolomboj vratio prednost posle ponovo jednog lepo oragnizovanog napada.

Ali, nisu se ‘Manekeni’ predavali, već su uzvratili na drugoj strani. Vraća prednost Zvezdi, Nemanja Nedović, igralo se uglavnom koš za koš. Imao je priliku Dalibor Ilić sa linije penala da poveća prednost svog tima, ali je oba promašio, pa je Milano iskoristio ovo i preko Melja ponovo izjednačio.

Šabaz Nejpir je doveo Olimpiju do prvog vođstva na ovom susretu (9:6). Veoma uzbudljiv meč sa dinamičnom igrom i visokim tempom tokom čitave prve deonice. Odlična prva četvrtina sa konstantnim promenama rezultata, velika borba se vodila na parketu, ali je sam finiš ovog dela pripao timu sa Malog Kalemegdana koji je imao seriju od 7:0, pa je na kraju bilo 23:15 za goste.

DRUGA ČETVRTINA: 

Sjajan početak za Crvenu zvezdu na početku druge deonice, Miloš Teodosić je imao tri slobodna bacanja, ali je realizovao dva od tri. U narednom napadu su gosti poveli sa +11 u jednom fenomenalnom napadu gde je Teo pokazao magijo i pronašao  Davidovca  koji se nalazio u levom korneru i krunisao sjajnu akciju košem.

Izabranici Janisa Sferopulosa su igrali odlično i u defanzivi, domaći nisu tek tako mogli da dođu do koša gostiju. Posebno raspoloženi za igru bili su Gedaritis Teodosić, Zvezda je gledala da brzim napadima stigne do poena. ‘Crveno-beli’ su imali jedno od najboljih prvih poluvremena ove sezone u Evroligi sa velikom dozom agresivnosti u odbrani.

Fanstastično prvo poluvreme odigrali su igrači srpskog tima sa ogromnom energijom i željom da odrade veliki posao na parketu, pa se na odmor otišlo rezultatom 47:31 za Zvezdu.

TREĆA ČETVRTINA:

Drugo poluvreme je počelo trojkom Melija, imala je Zvezda odmah napada, koji nije iskoristila, pa Pojters pogodio na drugoj strani i Milano je imao  seriju od 9:0 (47:40). Traljav početak ‘crveno-belih’ u trećoj deonici, opala je energija, pa su domaći to iskoristili na adekvatan način.

Veliki nalet ‘Manekena’ prekinuo je Teodosić sa linije penala, ali je imao polovičan učinak. Konsolidovali su se gosti pa su odgovorili protivniku serjom od od 5:0 (52:40). Pojters je bio dosta raspoložen u ovom delu meču, držao je Milano tokom cele treće deonice i naterao protivnika na greške.

Na kraju treće četvrtine Crvena zvezda je uspela da održi prednost, ali je Olimpija pokazala bolju i konkretniju igru, pa je ovaj deo susreta pripao izabranicima Etora Mesine (16:10).

ČETVRTA ČETVRTINA:

Gedraitis je prvi tresao mrežicu u ovoj deonici, ali je Portolani na drugoj strani uzvratio fanstatičnom trojkom. Ponovo je  Zvezda  ušla na loš način i Milano je napravio seriju od 7:0 (59:54) i uneo nemir u redove ‘crveno-belih’. Nisu uspevali gosti da nađu ritam, domaćin je uspeo da nametne svoju igru, ali su uspevali su ‘crveno-beli’ da nekako održavaju prednost.

 

Uspela je Zvezda da vrati ponovo dvocifreni prednost u jednom trenutku i da ponovo održavaju pod kontrolom. Velika borba se vodila u samoj završnici utakmice, u drugom delu susreta Milano je pokazao dosta bolju igru, ali je ‘crveno-belima’ išlo u prilog odlična partija u prvom poluvremenu.

Na kraju je ipak srpski tim ostvario pobedu rezultatom 76:62.

6
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter