0
Evroliga

FOTO: Starsport

ŠTA JE SA TOPIĆEM? ESPN se oglasio povodom povrede i statusa Srbina za NBA draft!

Objavljeno: 10.01.24 u 09:20

Doživeo je peh na večitom derbiju

Nikola Topić, najtalentovaniji srpski košarkaš, projekcija je visokog odabira na nadolazećem NBA draftu, iako su skeptici isticali da bi dolazak u Crvenu zvezdu i povreda mogli ugroziti njegove šanse. Međutim, prema analizi ESPN-a, ovi izazovi neće značajno uticati na njegov status pred draft.

Iako je Topić pretrpeo povredu u nedavnoj utakmici protiv Partizana, što će ga izbaciti iz tima na četiri do šest nedelja, prognozira se da to neće značajno uticati na njegovu projekciju za draft. I ESPN ga i dalje prognozira kao petog pika.

Njegova manja uloga u Zvezdi, u poređenju sa ulogom lidera koju je imao u Megi, mogla bi uticati na percepciju u NBA skautskim krugovima. Ipak, Topić je uspeo da pokaže svoje kvalitete na terenu, čak i sa ograničenim vremenom. ESPN ističe da je njegovo samopouzdanje, agresivnost i poboljšana odbrana „jedan na jedan“ ohrabrujuća indikacija za prelazak na viši nivo takmičenja.

Autor analize na ESPN-u naglašava da su Topić i njegov vršnjak Aleks Sar već uspeli da ostave snažan utisak tokom ove sezone, uprkos ograničenom broju utakmica. Topiću se pruža dodatni period za igru u Evroligi nakon oporavka od povrede, što će dodatno biti prilika da demonstrira svoje sposobnosti, posebno s obzirom na očekivane mečeve u ABA ligi i KLS, u kojima će se suočiti sa rivalom Partizanom.

Sve u svemu, iako su postojale prepreke na putu ka draftu, Topićeva dosadašnja igra i kvaliteti koje je pokazao ohrabruju NBA skautove, stvarajući optimizam za njegovu budućnost u profesionalnoj košarci.

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter