0
ATP
Novak Đoković

FOTO: Starsport

ĐOKOVIĆ POMERA GRANICE: Evo kada Novak saznaje ime rivala na Australijan openu!

Objavljeno: 08.01.24 u 09:50

Srbin nastavlja da dominira na ATP listi

Prvi Grend slem turnir sezone, Australijan open, održaće se od 14. do 28. januara, a najbolji svetski teniser Novak Đoković ima priliku da odbrani svoju titulu u muškoj konkurenciji. Žreb za turnir biće održan 11. januara, oko tri sata posle ponoći po srednjeevropskom vremenu.

Novak Đoković trenutno drži prvu poziciju na ATP listi sa ubedljivih 11.055 bodova. Španski teniser Karlos Alkaraz nalazi se na drugoj poziciji sa 8.855 bodova, dok treće mesto zauzima Danil Medvedev sa 7.555 poena. Đoković je nedavno započeo 407. nedelju na vrhu ATP liste, postavši apsolutni rekorder u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U glavnom žrebu muškog singla, uz Novaka Đokovića, nastupiće i srpski teniseri Miomir Kecmanović, Laslo Đere i Dušan Lajović.

U kvalifikacijama će se takmičiti i srpski teniser Hamad Međedović, koji će igrati protiv Italijana Marka Čekinata u prvom kolu. Međedović je postavljen za 10. nosioca u kvalifikacijama, dok je trenutno 113. teniser sveta.

U ženskoj konkurenciji, u kvalifikacijama će nastupiti srpske teniserke Olga Danilović i Natalija Stevanović. Danilović će se sastati sa Irinom Šimanovič iz Belorusije, dok će Stevanović igrati protiv Australijanke Maje Džoint.

Svi ljubitelji tenisa s nestrpljenjem očekuju žreb kako bi saznali raspored mečeva i potencijalne duele na Australijan openu, a Novak Đoković ima priliku da ostvari još jedan značajan uspeh u Melburnu.

4
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter