0
Evroliga

during the Aba League Season 2023-2024 match between Partizan and Crvena Zvezda at Stark Arena on October 30, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

NOVI SUDAR VEČITIH: Evo ko je ostvario više pobeda na prethodnih 10 mečeva Zvezde i Partizana!

Objavljeno: 04.01.24 u 10:56

Sigurno nas čeka sjajna utakmica

Crvena zvezda i Partizan igraju sutra od 20:00 treći ovosezonski, a drugi evroligaški derbi u Areni, unoseći u duel napetost rivalstva koje je obeležilo mnogo decenija sportske istorije. Utakmica se odigrava u okviru 19. kola Evrolige, a crveno-beli će biti domaćini, što im daje određenu prednost s obzirom na iskustva iz prethodnih godina.

Posmatrajući poslednjih deset derbija, analiza pokazuje da je Partizan bio znatno uspešniji sa sedam pobeda, dok Crvena zvezda ima tri. Klubovi su u poslednjih godinu dana pronašli svoje strategije za uspeh, ali prednost domaćeg terena se često pokazala kao odlučujuća. Bez obzira na rezultate, domaći teren često igra ključnu ulogu u ishodu ovih susreta.

Poučeni rečima Zvonka Mihajlovskog da je „statistika kao bikini, otkriva sve, a ne pokazuje ništa“, navijači i stručnjaci saglasni su da nema pravog favorita u ovom meču. Uvek neizvestan i uzbudljiv, večiti derbi nosi u sebi emocije i rivalstvo koje prevazilazi statističke analize. Očekuje se spektakl u „Štark areni“, a pitanje koje ostaje otvoreno je – ko će izaći kao pobednik?

3
2
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter