0
Evroliga

Nemanja Nedovic, #26 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade reacts during the 2023/2024 Turkish Airlines EuroLeague match between Crvena Zvezda and AS Monaco at Stark Arena on October 18, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

NAJBOLJI MOMENTI CRVENE ZVEZDE U GODINI: Dva trofeja, veliki broj pobeda i partije o kojima će se pričati! (VIDEO)

Objavljeno: 31.12.23 u 17:20

Definitivno godina za pamćenje je iza kluba sa Malog Kalemegdana.

Crvena zvezda je u godini za nama imala prilično zapažene rezultate, osvojila je dva trofeja, odigrala veliki broj spektakularnih utakmica koje će se prepričavati, ali i doživela nekoliko nezgodnih poraza.

Naime, ras kluba iz godine u godinu oslikavaju nešto više ambicije nego prošlih sezona, a ove godine deluje da se ulagalo u tim više nego ikada pre, što je dovelo do trojke Kampaco-Vildoza-Nedović.

Ovde smo izdvojili nekoliko spektakularnih momenata po kojima će se pamtiti ova godina crveno-belih.

OSVAJANJE KUPA RADIVOJA KORAĆA

U praktično prvoj direktnoj borbi za trofej u sezoni, Crvena zvezda je došla do pobede nad večitim rivalom, i do pored ubedljivog zaostatka u prvih petnaestak minuta igre. Zvezda je digla nivo krajem prvog poluvremena, da bi do finiša meča uspela da prilično komotno slavi nad najljućim rivalom.

 

KAMPACOV ŠOU PROTIV FENERA

Crvena zvezda je relativno rano ostala bez ikakve nade na plasman među osam najboljih ekipa, ipak crveno-bele to nije sprečilo da imaju furiozan finiš regularne sezone. Naime, crveno-beli su vezali pet trijumfa, što je kulminiralo spektaklom u Pioniru protiv Fenera, gde je glavnu reč imao Fakundo Kampaco, kome je ovo u neku ruku bio meč sezone.

 

DEMOLIRANJE U PODGORICI

Crvnea zvezda i Budućnost su u prošlomperiodu vodili veliki broj bitaka, gde su praktično bili jedina dva kandidata za regionalnu titulu. Ipak, ove godine smo videli da odnos snaga više nije na jednakom nivou, jer je Zvezda u dve utakmice demolirala tim iz Podgorice, a izdvajamo pobedu preko 40 razile u Morači.

 

POVAĆEVANJE REKORDA KADA JE SRPSKA LIGA U PITANJU

Crveno-beli su ove godine osvojili svoju 23., rekordnu titulu prvaka naše zemlje, jer su u finalu u dve utakmice bili bolji od FMP-a. Ovim se Zvezda dodatno udaljila od ostalih rivala kada je broj ovih titula u pitanju.

 

KANONADA PROTIV ASVELA

Otovrila je Crvena zvezda ovu sezonu furiozno, jer je odigrala jednu od najdominantnijih deonica u istoriji kluba protiv Asvela, na premijeri Evrolige, kada je praktično nakon pet minuta igre, bila gotovo stopostotna iz šuta. Prva deonica je prošla u trojkama Gedraitisa, Nejpira i Simonovića, a meč je nakon toga mirno priveden kraju.

 

FENER IMA KOŠMARE IZ BEOGRADA

Šampion Srbije je ove godien vrlo verovanto najbolji meč odigrao protiv Fenerbahčea, kada je jednom od najkvalitetnijih sastava Evrolige održao košarkašku lekciju, i tako im naneo drugi od tri vezana poraza u Beogradu u kratkom vremenskom periodu.

PRIVATIZACIJA EFESA NEMANJE NEDOVIĆA

Vrlo verovatno i definicija reči inat viđena je u drugom poluvremenu meča sa Efesom, kada je nakon u najmanju ruku diskutabilnog suđenja, Nemanja Nedović odlučio da uzme loptu u svoje ruke i odluči da se više za ishod ne pitaju ni sudije ni košarkaši iz turske, i tako vodio tim do velike pobede nad dvostrukim prvakom Evrope.

 

To su samo neki od najsjajnih detalja prilično uspešne godine crveno-belih, a već od naredne nedelje, nastavlja se borba za nove pobede, između ostalog i novi večiti derbi koji je na programu u četvrtak.

 

1
3
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter