5
Košarka
Nebojša Čović

FOTO: Starsport

ČOVIĆ ODGOVORIO OSTOJI O PRODAJI ULAZNICA: ‘Nebitan si, u sportu su merljivi trofeji!’

Objavljeno: 16.12.23 u 12:05

‘Sasvim sigurno smo najuspešniji klub na ovim prostorima, jer od 2011. godine do danas smo osvojili 22 trofeja.’

Prvi čovek ‘crveno-belih’ Nebojša Čović je bio gost jutarnjeg programa na TV Prva gde je govorio o budžetu Crvene zvezde, korišćenju Arene. Takođe, osvrnuo se na na izjavu predsednika Partizana, Ostoje Mijailovića koliko je zarađeno o prodaje ulaznica.

-Neću da ulazim u to. Niti sam ja došao, niti sam mislio da je to emisija, da pričam šta je on rekao. On je nebitan, potpuno je nebitan. Hoću samo da kažem, neću da ulazim u to koliko su plati, ni na koji način su platili, ali kako rekoše taj poreski konsolidovani bilans iznosi 585.000.000 dinara, odnosno oko 5.000.000 evra, dok je naš dug negde oko 860.000 evra, to je dokumentacija koja naravno ide iz Poreske uprave. Mi smo od 1. decembra do 13. decembra, ili zaključno sa jučerašnjim danom uplatili za porez 150.787.902 dinara, nastavićemo to već u ponedeljak i mislim da ćemo u narednih mesec do dva, mi naše poreske obaveze, koje su isključivo vezane za PDV, izmiriti – istakao je.

Dodao je da ne duguju ništa.

-Znači, mi ne dugujemo poreze i doprinose, u smislu, vi primate platu. Ako vam se ne isplate porezi i doprinosi, ne možete da vežete radni staž, ne možete da imate zdravstveno osiguranje. Naš svaki igrač i svaki član stručnog štaba je u radnom odnosu i plus na to imaju naknade, jer su različite poreske tarife za jedne i za druge. Naravno, neka svako gleda svoja posla, ali nemojte da pričamo neistine u javnosti. Ako ste prodali karte za 8.000.000 evra, na tu sumu, ili ste prodali za pet ili šest miliona, ako vam je projekcija možda u budžetu 8.000.000 evra, nama je projekcija u budžetu 5.000.000 evra od prodaje karata, za sada smo prodali ukupno u vrednosti od negde 3.800.000 evra. Na to morate da platite 10 posto poraza, što ja iz konsolidovanog poraza ne vidim da je urađeno – naveo je predsednik tima sa Malog Kalemegdana.

Rekao je da se pravi negativan narativ za Zvezdu.

-Tako da, nemojte da širimo neistine i laži. Nekako, pravi se neprekidno narativ u smislu da je Zvezda neuspešna, a Partizan uspešan. I ta laž se ponavlja 1000 puta. Ne bih citirao čija je to ideja i ko je to tako radio i na taj način se pokušava ući u glavu ljudima oko takvih pristupa. Ovo što vam kažem to su tačni podaci, podaci koji mogu da budu javno dostupni i treba da budu javno dostupni, jer Crvena zvezda se trudi da bude maksimalno transparentna i mislim da smo jedan od najtransparentnijih klubovima na ovim našim prostorima, a sasvim sigurno smo najuspešniji klub na ovim prostorima, jer od 2011. godine do danas smo osvojili 22 trofeja – poručio je Nebojša.

Istakao je da su u sportu merljivi trofeji.

-Tako da mi nije jasno kako neki najavljuju da su imali spektakulurnu prošlu sezonu, a tada su osvojili jedan trofej od ukupno tri koliko su osvojili u poslednjih sedam godina, a mi osvojismo dva trofeja od ukupno 22 koliko smo osvojili u poslednjim godinama. Šta je merljivo u sportu? Pa, broj trofeja – zaključio je Čović.

OSTOJA MIJAILOVIĆ OTKRIO DA PARTIZAN OVE GODINE IMA NAJVEĆI BUDŽET DO SADA!

29
135
5 Komentara
  1. Kad zloca pocne da kulja iz ponizenog i uvredjenog! On je bruka jednog dobrog kluba koji je odigrao znacajnu ulogu u kosarkaskom sportu na pocetku njegovog razvoja u Srbiji. To niko ne spori, ali daj covece .., ima li iko da mu kaze da ide na psihijatriju, ubise ga kompleksi!
    Covke, pogledaj ovu tabelu: https://www.google.com/search?q=euroleague+standings&oq=eu&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUqBggBEEUYOzIGCAAQRRg8MgYIARBFGDsyBggCEEUYOzIGCAMQRRg7MgYIBBBFGDkyCggFEAAYsQMYgAQyBggGEEUYPDIGCAcQRRg80gEINDY0OWoxajeoAgCwAgA&sourceid=chrome&ie=UTF-8
    Trenutno smo samo cetvrti,a tvoja trofejnica, gde je, vidis li je, ima li je ?! Pukni,pokvarena limenko!

    3
    2
    Odgovori
  2. Zao kao otrovani terijer. Ne mogu da shvatim ovu sortu, cudan neki breed!
    Samo ti broj bakrace Coki,22 od kada to rece? Od pre se sve brise,a? A to sto si „osvojio“, vise od pola je placenicka falanga na delu istorijskih zlocina nad srpskim sportom! Dakle, samo broj a dodje vreme kad dodju novi,istinoljubivi ljudi, a psi izumru, obicno imaju vek zivota oko 13-14 g. Kojoj li rasi pripadas, terijera?

    5
    1
    Odgovori
  3. Kada će se zakazati operacija skidanja zlog tumora pod velom poštenja? Izdajnik prvog ešalona pod velom poštenja i uvek udbaški izveštaji, praćenja, podmukle pretnje pod pokroviteljstvom sile. Svemu ipak dođe kraj…

    7
    1
    Odgovori
  4. ..u vasoy ‘trofejnoj sali’ POSEBNO/CENTRALNO ‘mesto’ ZAUZIMAJU PP-APARATI=JEDINO MERILO i POKAZATELJ vASEG USPEHA u protekloj deceniji nastupanja pod tudjim ‘imenom i qrbom’..a o STATIRANJU u EL ne bih trosio reci, to svako vidi i zna kolika je razlika izmedju ULOZENOG (tudjeq) noVcA i NISTA OSVOJENOG, osim POCASNOG FENJER ‘mesta’ u EL..?!!!

    8
    1
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter