1
Fudbal
FK Crvena zvezda

FOTO: FK Crvena zvezda

BOMBA: Real Madrid i Barselona zovu Zvezdu da postane deo projekta Superlige!

Objavljeno: 16.12.23 u 15:15

Velika čast za srpskog šampiona.

Pre dve ipo godine velikani poput Real Madirda, Barselone, Mančester junajteda, Liverpula, Inter i drugi došli su na ideju da osnuju još jedno takmičenje koje će biti samo za one najjače, a to je Superliga. Međutim, ovaj potez je naišao na ogromne osude iz sveta fudbala zato što bi se onda napravila velika razlika između bogatih i siromašnih timova.

Predsednik UEFE, Aleksandar Čeferin se ozbiljno usprotivo ovoj odluci i dobili bitku što se kaže i sačuvali ugled Lige šampiona. Mnogi si odustali od ove ideje, ali Real Madrid Barselona nisu i u nekoliko navrata su naveli da će uspeti u svojoj nameri. Kako prenosi španski Mundo Deportivo, ova dva velikana pozvala su Crvenu zvezdu da se pridruži ovom projektu.

U planu je da se u sistem takmičenja uvrste 60 klubova, a  kroz više dizivija bi bili uključeni i klubovi poput srpsko šampiona, Anderlehta, PSV-a, Fejnorda, navodi pomenuti portal. Prvi čovek ‘crveno-belih’ Zvezdan Terzić je svojevremeno istakao da će se kao klub boriti protiv ove odluke.

-Kao klub ćemo se boriti protiv formiranja, jer je ta liga zamišljena da bogati postanu još bogatiji, a svi ostali još siromašniji. Produbljuje se ionako preveliki jaz među klubovima. Sport gubi suštinu i fer-plej. Crvena zvezda je bivši prvak Evrope i zbog postojećih finansijskih razlika već je platila veliki ceh u poslednjih 25 godina. Ovo će bi bila katastrofa za ceo evropski fudbal: sistem koji ne daje šansu svima, amerikanizacija sporta – naveo je Terzić 2021. godine.

ZVEZDA OSIGURALA OMLADINCA: Fudbaler ‘crveno-belih’ potpisao novi ugovor! (FOTO)

5
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter